Annons:

Ankarberg tog hem DM – nu är han favorit till SM-guldet

Fredric Ankarberg vann DM-serien i pimpel. Foto: Micael Glennfalk

Ankarberg tog hem DM – nu är han favorit till SM-guldet

SM-mästaren i pimpelfiske Fredric Ankarberg, uppvuxen i Pelarne, boende i Växjö men tävlande för Stångådalens SFK i Vimmerby går mot ett nytt SM-guld.
Det är vad pimpelexperterna i Sverige tippar efter att Fredric igår söndag tog hem DM-serien för Kalmar län på Hemsjön norr om Horn. Med tre förstaplaceringar och en andraplacering slog han ut allt motstånd.

Annons:

Fredric Ankarberg, 47, tog SM-guld i Grums 2013. Han hade länge tillhört Sverigeeliten när det äntligen slog till och han fick stå överst på pallen i den stenhårda konkurrensen.

Den 16-17 mars är det dags för ett nytt SM, då i Luleå hamn. På poddar och i sociala medier pratar man om Fredric som årets stora favorit efter att han sopat isen med konkurrenterna denna vinter.

Här hans svit: 

(Observera att snittvikten på abborrarna, s.k. tusenbröder, brukar vara 20 gram så på ett kilo går det 50 abborrar).

DM 1, Kållemålasjön 2:a på 6.070 gram 

DM 2, Solnen, 1:a på 10.990 gram.

DM 3, Nedre Föllingen, 1:a på 7.176 gram.

DM 4, Hemsjön, 1:a på 11.990 gram.

Dessutom 1:a på en tävling på Borstingen med 6.093 gram, vann klubbmästerskapet på Stora Holmsjön på 8.372 gram. Dessutom förrförra helgen Jokernappet, en av de största tävlingarna i Östergötland med 120 deltagare där han vann på 7.910 gram.

Stångådalens SFK och de andra klubbarna i kommunen, Gullringens SDFK och Vrångfalls SFK, fick sina SM-deltagare 2020 utsedda efter helgens avslutande DM-tävling. DV återkommer med resultatlistan när den är sammanräknad för de fyra tävlingarna.

Smålandsmästerskap kommande helg

Om isen håller väntar Smålandsmästerskapet på Fredric kommande lördag i arrangemang av Stångådalens SFK. Tävlingssjön Nyen har fått avbokas då isen vid kontroll var för svag, endast 5 centimeter.

Tävlingsledaren Håkan Dahlström letar nu i veckan gångbar is (kravet är 10 cm tjocklek) för att klubben ska kunna genomföra tävlingen som planerat. Då väntas drygt 100 pimpelfiskare från hela Småland till Vimmerby.

Storfavorit? Fredric Ankarberg givetvis.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt