Annons:

Extremlopp kom till Vimmerby – var ute i 40 timmar:

Tommy Ivarsson, numera boendes i Ottawa, tyckte att det var roligt att hålla i en tävling i Vimmerby.

Extremlopp kom till Vimmerby – var ute i 40 timmar: "Slog väl ut"

I går gick åtta trötta lag i mål. De hade då klarat Vimmerbys första Adventure Race – och varit ute i 40 timmar.
– Det blev helt i enlighet med våra förhoppningar, säger Tommy Ivarsson, ursprungligen från Vimmerby.

Annons:

Just Tommy Ivarsson och Johan Lilja är en del av det svenska laget, Naturkompaniet Pioneers, som tävlat i den krävande sporten i 15-20 år. I många år har de deltagit i världscupen.

Tommy Ivarsson bor numera i Kanadas huvudstad Ottawa, men har under våren jobbat en del i Stockholm. Därför kunde den här tävlingen bli av.

– I år har vi inte tävlat själva, utan vi tog ett sabbatsår. Då tänkte vi att det var kul att arrangera något tillsammans, säger Tommy Ivarsson.

Eftersom han kan Vimmerby med omnejd – och haft mer tid att spendera här de senaste månaderna – passade området perfekt för tävlingen.

– Jag kan trakten och kände att vi hade chansen att genomföra det här nu. Vi ville ha ett tillräckligt långt race för att det skulle ge smak av en flerdygnstävling. 24 timmar är mycket, men vi ville ha två nätter.

"Samma känsla"

Starten av extremloppet, som åtta lag anmält sig till, gick i fredags kväll från torget i Vimmerby. Efter 35 mil, fem kommuner, tre län och nästan ingen sömn gick lagen i mål vid Nossenbaden kring lunchtid på söndagen. Då hade de tagit sig runt till fots, med mountainbike och i kanot. 

– De har varit ute i 40 timmar och det är själva konceptet. Vi ville ha det så. Alla går olika fort och har olika kapacitet, men vi har haft en standardbana och så extrabanor där man kan samla fler poäng. Alla ska ha fått samma känsla.

Efter centrala Vimmerby blev det Lönneberga, Silverdalen, Mariannelund, Rumskulla, Ydrefors, Kisa, Gullringen, Södra Vi, Försjön och Storebro. Att de tävlande har haft att göra förstår alla. Mitt under tävlingen var det också en klättring.

– De är rätt slitna nu. De har försökt att sova minimalt, vissa kanske har sovit en timme i alla fall.

Alla fullföljde

Samtliga åtta lag tog sig i mål.

– Ingen har lyckats ta alla kontroller, men det har varit nära. Det är kul att alla fullföljde tävlingen.

Blir det en fortsättning på det här i Vimmerby?

– Det får vi fundera på. Kanske en fortsättning, kanske i Vimmerby. Det är inget jag lovar. Frågan är om man köra här igen? Finns tiden till det? Vi känner ändå att det har slagit väl ut och mottagits väl. Intresset finns nog.

De tävlande kom bland annat från Skåne, Göteborg, Umeå och Stockholm.

– Det har blivit helt i enlighet med våra förhoppningar. 

Här kan du läsa om Vimmerbybon Mattias Berggren, som var en av de tävlande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt