Annons:

Styrkelyftaren ställer in sin EM-medverkan – här är förklaringen

Mehmet Kaya kommer inte till start när styrkelyfts-EM arrangeras i Litauen. Foto: Linus Johansson

Styrkelyftaren ställer in sin EM-medverkan – här är förklaringen

Styrkelyftaren Mehmet Kaya, 23, från Vimmerby kommer inte försvara sitt JEM-guld i styrkelyft från 2018. Han åker inte ens till tävlingen i Litauen.
– Jag känner att jag behöver fokusera på allt annat i livet och i stället köra stenhårt nästa år, säger Mehmet Kaya.

Annons:

Efter att ha plockat två EM-silver och fyra VM-medaljer, antingen silver eller brons, fick Mehmet Kaya äntligen kliva högst upp på pallen när förra årets EM-mästerskap avgjordes i Litauens näst största stad, Kaunas.

Han levererade på toppen av sin egen förmåga och kan titulera sig som starkast i Europa i klassen 120 kilo för juniorer.

I år har Vimmerbykillen ställt in sin medverkan i EM i Litauen och kommer därmed inte ha chansen att försvara sitt JEM-guld från i fjol.

– Jag studerar och tänker att jag får lägga fokus på det, säger Mehmet Kaya. 

"Behöver inte åka dit och leverera"

Han har även tackat nej till lag-SM och Tyngres styrkelyftstävling med Sveriges bästa lyftare, som redan har arrangerats.

– Anledningen till att jag ställer in tävlingarna är för att kunna satsa på utbildningen. Jag är färdigutbildad socialpedagog till sommaren 2020. När utbildningen är klar kan jag satsa fullt ut inför nästa säsong, säger Kaya. 

Det har inte varit möjligt att kombinera studierna med styrkelyftssatsningen?

– Det är klart att det går, det gjorde jag i fjol. Men jag behöver inte åka dit och leverera, jag satsar inför nästa år då jag går upp som senior. Vi får se vad det blir, det får bli en överraskning.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt