Annons:

Sjöström fyra på senior-SM – ”Riktigt nöjd”

Förra veckan nådde Mathias Sjöström sin bästa placering hittills i ett senior-SM. Sjöström kom fyra på 50 meter liggande. – I efterhand är jag riktigt nöjd, säger han.

Annons:

Förra veckan avgjordes SM på lång bana utomhus i Kristianstad. Vimmerbyskytten Mathias Sjöström deltog i båda momenten – och det blev både med- och motgång.

Om vi börjar med den trevliga delen först, så blev Sjöström fyra i den liggande skjutningen. Sjöström var en av de åtta som gick till final och väl där var han ytterst nära medalj.

En fjärdeplats är Sjöströms bästa notering på ett senior-SM så här långt.

– Först var det jäkligt retligt, det är ju medaljerna man vill åt, men med lite distans är jag väldigt nöjd. På 60 liggande är det hårdast konkurrens och på förhand är det inte den gren som jag ska ha bäst chans i, säger Sjöström som brottades med de skånska vindarna:

– Det är känt för att vara en väldigt vindkänslig bana och det blåste riktigt rejält. Det var svårt att få utgångsläget och jag fick byta taktik fyra gånger för att hitta rätt. I finalen blev det ännu svårare för då skjuter man ett skott och sedan är det lite uppehåll innan nästa.

”Fullständigt misslyckande”

I den andra grenen, helmatch där alla skjuter 40 skott knästående, liggande och stående, nådde inte Sjöström samma framgång.

– Det var ett fullständigt misslyckande rakt igenom och mitt sämsta resultat på två-tre år. Där ska jag vara med och tampas om medaljer, så det var en missräkning. Jag tror det beror på hur det senaste året har varit. Jag har inte tränat så mycket som jag velat och det har också hänt mycket saker vid sidan om.

Studera utomlands

Sjöström kom på 13:e plats i den grenen. Nu väntar ett halvårs långt uppehåll från skyttet. Sjöström ska studera i Mexico.

– Jag tror det kan bli ett välbehövligt uppehåll. Jag har satsat sedan 2009 och det har hänt mycket under de här sex-sju åren. Det sista halvåret har varit tufft, men på sikt känner jag mig absolut lika motiverad.

Sjöströms långsiktiga mål är en plats i OS.

– När jag kommer hem blir det att satsa för att komma med i gänget som tampas om en plats i OS 2020. Jag vill komma med i den gruppen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt