Annons:

Vill anlägga ny bana – ”Ungarna skulle älska det”

Cykelföreningen CK Wimer vill anlägga en teknikbana för mountainbike i Vimmerby. Foto: Jan Alvarsson

Vill anlägga ny bana – ”Ungarna skulle älska det”

I augusti tog Jenny Rissved ett bragdartat OS-guld i mountainbike. Nu vill lokala klubben CK Wimer ha hjälp med att anlägga en mountainbikebana i Vimmerby. – Nu när vi har ett olympiskt guld måste vi rida på vägen, säger CK Wimers Johan Myrén.

Annons:

CK Wimer har växt rejält under de senaste åren och gått från cirka 25 medlemmar till cirka 75. Klubbens mountainbiketävlingar i Södra Vi har snittat närmare 40 deltagare under året.

Nu vill man bredda verksamheten med en mountainbikebana i närheten av Astrid Lindgrens gata i den norra delen av Vimmerby. Föreningen har skickat en förfrågan till kommunen om att få använda mark i området. 

– Det skulle passa bra. Det finns mycket barn i området och vi vill att ungarna som gillar att cykla ska ha en fast träningspunkt. Det vi behöver är mark och en stor grushög. Många banor i dag är uppbyggda hinder och vi vill göra en teknikbana. Jag tror att ungarna skulle älska det och att det skulle få klubbens verksamhet att explodera, säger Johan Myrén, styrelseledamot i CK Wimer. 

Klubben har främst vuxna medlemmar i dag.

– Av 75 är det bara två ungdomar, men jag tror lätt att vi skulle kunna bli 25 barn. De skulle kunna träna efter skolan om allt är snitslat och färdigt.

”Väldigt mycket grus”

CK Wimer har sneglat på ett område om cirka två-tre hektar.

– Det är inte jättemycket, men det räcker. Skulle vi få loss den från kommunen ska jag ta kontakt med kyrkan och fråga om vi kan få använda lite av deras mark. I så fall skulle vi kunna få ihop en femkilometersbana och arrangera tävlingar.

Får Wimer loss marken kommer nästa problem: ett enormt behov av grus.

– Det måste vi ha hjälp med. Jag vet inte om kommunen eller något företag kan tänka sig att sponsra. Det kommer gå åt väldigt mycket grus, men kan fotbollen få 1,6 miljoner för Ceos så borde vi kunna få någonting. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt