Annons:

Padelsatsningen klar till sommaren –

Linda Carlsson kommer att ha nära till padel när de nya banorna står klara i sommar. Foto: Josefine Antonsson

Padelsatsningen klar till sommaren – "En breddning av vår verksamhet"

Till sommaren får Vimmerby två nya padelbanor. Det är Hotell Ronja som står för satsningen. 
– Det här är en breddning av vår hotell- och gymverksamhet, säger Linda Carlsson, vd. 

Annons:

Allt fler vill spela padel. Sporten växer så det knakar i Sverige – och även i Vimmerby och Hultsfred är intresset stort. Till sommaren får Vimmerby två nya padelbanor ute vid Videslättshagen, där Linda Carlsson bor med sin familj.

– Vi satsar på en dubbelbana och en singelbana och bygger en egen konstruktion med tak över för att väderskydda. De kommer även att bli väderskydd från sidorna. Tanken är att det ska gå att spela året om, berättar hon.

Fastnat för sporten

Vid sidan av banorna kommer det också att finnas roliga aktiviteter för stora och små, så att medföljande familjemedlemmar kan ha trevligt under matcherna. 

  Omgivningarna är fina och naturnära. Tanken är att vårt gym, Body Gym & Relax, ska kunna ha en del utomhusträning här också.  

Linda Carlsson tror stenhårt på padelsatsningen, inte minst eftersom sporten fortfarande växer.

 – Intresset har inte slagit i taket på något sätt, jag kan inte se något slut. En anledning till att så många har fastnat för sporten är att vem som helst kan spela. Så länge man är hyfsat jämn med den man spelar mot är det kul.   

"En social sport"

Själv har Linda Carlsson spelat padel i ungefär 1,5 år och blivit riktigt biten. 

– Jag älskar tränings- och tävlingsformen, bland annat för att det är en så social sport. Man träffar mycket folk som är lika bitna av sporten.

De nya banorna byggs både för Hotell Ronjas konferens- och privatgäster och för allmänheten. Just nu pågår bygget för fullt, och förhoppningen är att banorna ska stå färdiga till sommaren.

– Det är en del orosmoment kring leveransen av banorna, men vi hoppas att det inte ska bli försenat, säger Linda Carlsson, som ser många möjligheter med den nya satsningen:

– Det här innebär att vi kommer ha mer att erbjuda våra gäster framöver, till exempel padelpaket med boende och mat. 

Josefine Antonsson

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt