Annons:

Domaren varnas efter firandet med Målillaspelarna

Domaren Kent Lisell firade med Målilla-spelare i samband med matchen mot Malmbäck förra fredagen. Foto: Läsarbild

Domaren varnas efter firandet med Målillaspelarna

I ett videoklipp som publicerades tidigare i kväll kan ni se hur domaren Kent Lisell firar Målilla Bandys 5-0-seger mot Malmbäck med Målillas lag. Nu får Lisell en mild varning av bandyförbundet och domarkommittén. – Det är direkt olämpligt, säger Håkan Sjösten, ordförande i regel- och domarkommittén.

Annons:

Publiken fick en smärre chock när Målilla Bandys spelare skulle fira segern framför dem förra fredagen. Längst fram av alla dyker domaren Kent Lisell upp – som tydligt är med och firar Målillas seger, vilket ni kan se i det här klippet.

Svenska bandyförbundet och domarkommittén har fått ta del av videon och har beslutat att ge Kent Lisell en erinran. 

– Vi har tagit det här beslutet tillsammans och vi har enats om att ge Kent en erinran om att det här är direkt olämpligt och att vi inte accepterar att det upprepas, säger Håkan Sjösten, ordförande i domarkommittén. 

En erinran kan ses som en mild varning. 

– Vi använder inte det ordet, men vi tycker att det här är olämpligt, framför allt med respekt till motståndarlaget och att vi önskar att våra domare ska uppfattas som neutrala. Vi vet att Kent är neutral och det här är något som händer i stundens ingivelse från Kents sida och han är väldigt ångerfull. 

"Saken är utagerad"

Hur det svenska bandyförbundet och domarkommittén har resonerat vill Håkan Sjösten inte uttala sig om. 

– Vår ståndpunkt är att vi har beslutat om en erinran för att det är klart olämpligt. Vi för inte debatt i media och för det första finns det ingen officiell anmälan. Vi får mängder av videoklipp på olika händelser och vi har inte resurser till alla och det är fel att kommentera saker när motparten inte får ge sin syn. 

Hur påverkar det här trovärdigheten för Kent Lisell som domare?

– Det finner jag ingen anledning att kommentera. För oss är saken utagerad. 

Hur påverkar det trovärdigheten för domare i svensk bandy?

– Det har ingenting med domare i svensk bandy i stort satt göra. Det finns inget som helst samband. Jag har dömt bandy i 35 år och har aldrig sett det här tidigare. 

Kent Lisell säger att han sett domare fira tusen gånger. 

– Det får stå för honom. Jag har aldrig sett det här. Det jag möjligtvis kan tycka är tråkigt är att vi har flow nu, med damdomare och allting och flera domare på väg uppåt, bland annat Nicklas Skoog och det är tråkigt att man över huvud taget skriver om sådant här. Jag tycker att det är synd, det är mycket som är positivt med domare nu och som domaransvarig tycker jag att det är roligare, men det är er sak. 

Då anser du inte att det är så allvarligt om du inte vill att media ska skriva om det?

– Det sa jag inte. 

Nej, men jag frågar?

– Nej, det kommenterar jag inte. Ni gör ert jobb och jag gör mitt.

Hur hade du reagerat om du sett en domare fira med ett lag när du såg en match?

– På samma sätt som nu, genom att ge domaren en erinran.

Vad händer om Kent Lisell gör något liknande igen?

– Då hörs nog du och jag igen. 

Har domare rätt att skämta?

– Domarna ska vara kommunikativa och finnas till för lagen. Vårt viktigaste jobb är att få dem att vara kommunikativa och uppträda på ett ödmjukt sätt. Det är jätteviktigt, men inte alldeles lätt i stressade situationer. Det ska finnas en grund och just det här uppträdandet är direkt olämpligt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt