Annons:

Stejdahl: ”Kände bara smärta och blodet började rinna”

Oskar Stejdahl bröt näsan på gårdagens träning och blir borta en tid. Foto: Linus Johansson

Stejdahl: ”Kände bara smärta och blodet började rinna”

Oturen förföljer Vimmerby IF:s nyckelspelare Oskar Stejdahl. Han hade nyligen kommit tillbaka efter över en månads sjukdom. Då, på gårdagens träning, bröt han näsan.
– Jag kände bara smärta och blodet började rinna rejält. Det var bara att dra till akuten direkt, säger Oskar Stejdahl.

Annons:

Onsdagskvällens träning blev inte rolig för Vimmerby IF:s mittfältare Oskar Stejdahl. En kort stund in i träningen fick han en hård smäll mot näsan.

– Vi spelade och jag hamnade i en situation med några spelare runt mig. Jag skulle ta mig ur situationen, men sen sa det bara smack. Jag fick en armbåge på näsan. Sedan kände jag bara smärta och blodet började rinna rejält. Jag gick in och tvättade av mig i ansiktet och såg då att näsan var sned så det var bara att dra till akuten direkt, berättar Oskar Stejdahl.

”Väldigt yr”

Väl på akuten var det inte svårt att konstatera att näsan var bruten.

– Jag fick göra en röntgen där de konstaterade en fraktur plus, som sagt, att näsan var sned. Näsan svullnade upp rejält så de kunde inte göra något just då. Nu ska jag vänta två till tre dagar och sedan blir det väl att de knäcker tillbaka den.

Hur känns det nu?

– Det är okej, men jag är väldigt yr och har ont i näsan, säger Oskar Stejdahl.

Borta några veckor

Oskar Stejdahl har haft en mycket jobbig start på säsongen och kom nyligen tillbaka från en långvarig sjukdom.

– Jag har nyligen börjat köra för fullt igen efter att ha varit sjuk i över en månad. Därför känns det här extra surt. Försäsongen har inte varit superbra för mig, men det är bara att köra på och ta nya tag.

Den brutna näsan lär hålla Oskar Stejdahl borta från fotbollsspel i åtminstone ett par veckor.

– Ja, jag blir väl borta ett tag i alla fall. Men jättelänge ska det nog inte behöva bli. Jag kommer att vila och ta det lugnt till en början, sen är det bara köra på igen. Jag kommer att köra på med fysträningen och bollbehandling, men inte vara med de andra i träningspassen till en början, säger Oskar Stejdahl.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt