JUST NU: TUNA KLART FÖR NEDFLYTTNING EFTER DERBYFÖRLUST

IFK Tuna förlorade mot Gullringen och får börja om i division 5 nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

IFK Tuna har spelat division 4-fotboll sedan 2015. Nu får klubben börja om i division 5 igen. Det står klart efter att Tuna förlorat hemma mot Gullringens GoIF med 1–2.

IFK Tuna har varit riktigt illa ute i division 4 hela säsongen. Inför dagens avslutande omgång i division 4 var Tuna tvungna att vinna hemma mot Gullringen samtidigt som det blev kryss mellan Bankeryd och Hallby.

Tuna svarade för en stark första halvlek och vaskade fram ett gäng klara målchanser. Dennis Nilssons inlägg landade vid Gustavo Borges fötter men skottet gick precis utanför Tom Polders vänstra stolpe. Ilhan Jejna hade kort därpå ett tungt skott som gick rakt på Gullringskeepern.

Gjorde mål på första chansen

Gullringen hade problem att ta sig ur Tunas höga press men de tog ledningen på sin första målchans när Albin Gustafsson rakade in 1–0 från nära håll i straffområdet.

Tuna fortsatte att diktera villkoren och kvitterade till 1–1 efter en fin soloprestation från Ergest Fasko där Gullringen inte fick stopp på hans framfart. Samuel Lindell, innermittfältare i Gullringen, hade mot slutet av första halvlek ett skott i överliggaren.

I Tunas jakt på ett ledningsmål stack Gullringen upp i en kontring och återtog ledningen. Albin Gustafsson slog ett inlägg från högerkanten som Olle Eriksson stötte upp i nättaket.

Tuna trillar ner i division 5

Andra halvlek präglades av mycket heta, tuffa dueller och Tuna hade flera bra kvitteringslägen. Martin Carlsson nickade över precis framför mål och Victor Gustavsson hade ett distansskott som smet precis utanför ena stolpen.

Med dryga kvarten kvar att spela kvitterade Hallby till 1–1 mot Bankeryd och då var Tuna tvungna att satsa allting framåt för att vinna matchen och kliva upp på negativ kvalplats.

Tunas föll med 1–2 medan Bankeryd och Hallby delade på poängen, vilket betyder att Tuna är klart för nedflyttning till division 5. Hade Tuna vunnit dagens match hade de gått till negativt kval.