Annons:

De har fått lida under pandemin – nu blir det miniturnering för VIF:s FFA

VIF:s FFA-lag får äntligen börja spela igen. Foto: Arkivbild

De har fått lida under pandemin – nu blir det miniturnering för VIF:s FFA

Vimmerby IF:s Fotboll för alla-lag har fått lida under pandemin. I princip allt har ställts in – men på söndag är det dags för en miniturnering på Ceosvallen.

Annons:

Pandemin slog till med full kraft tidig vår 2020. Det har påverkat Vimmerby IF:s Fotboll för alla lag väldigt mycket. 

– Allt seriespel blev inställt och det är ju för att det är sammandrag som spelas med flera olika lag. Det hade blivit för många lag utifrån restriktionerna, säger VIF:s Budo Ericsson.

Både 2020 och 2021 har alla seriesammandrag varit inställda. Likaså har två inne-SM i para-futsal och ute-SM i fotboll ställts inte. Med andra ord har det varit tuffa tider.

– Våra spelare med funktionsvariationer kanske är de som fått lida mest under pandemin. Mycket av det som de älskar mest har de inte kunnat eller fått utöva, säger Budo Ericsson.

Nyligen har man haft två träningsmatcher – de första sedan mars förra året. 

– Vi har mött Oskarshamn i augusti och Eksjö i september, säger Budo.

"Stor och glad nyhet"

Nu är det dock äntligen dags för en miniturnering. Husqvarna FF och LBK/Gottfridsberg kommer med två lag och möter VIF:s två lag på söndag.

– Det är en stor och glad nyhet för oss. Det blir underbara scener och underbara matcher som spelas på Ceos. Det blir ett avslut på säsongen och i november börjar vi träna futsal inomhus. 

Har intresset påverkats av pandemin?

– Vi drabbades ju av träningsstopp hela vintern, men har varit ute på konstgräset sedan i mars. Alla är tillbaka och vi har inte tappat någon. Det här är en viktig del i deras vardag och kommer vara fortfarande. Den sociala biten är en jättestor faktor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt