Annons:

Rutinerade lirarna fortsätter – ”Tror mycket på VIF just nu”

Johan Carlsson fortsätter spela i Vimmerby IF. Foto: Ossian Mathiasson

Rutinerade lirarna fortsätter – ”Tror mycket på VIF just nu”

Åldern stoppar inte varken Johan Carlsson eller Rickard Thuresson. Nästa år fyller de 41 respektive 35 – men visst blir det fortsatt spel i Vimmerby IF, vilket Vimmerby Tidning var först med att berätta.
– Jag tror mycket på VIF just nu, säger Johan ”JC” Carlsson.

Annons:

Efter flera säsonger i antingen andra roller eller i andra klubbar var Johan ”JC” Carlsson tillbaka på Vimmerby IF:s mittfält i år. Nu har han gett klartecken för ytterligare en säsong.

– Jag tycker att det är så pass kul fortfarande och tycker att det varit jätteroligt i år. Även nu efter säsongen har det varit jäkligt roligt och det ryktas om lite ny organisation och David (Lindgren) är lite mer involverad. Det känns som att folk är väldigt laddade redan nu och jag hade kunnat säga ja för flera veckor sedan.

Är det något du har tvivlat på?

– Är man 41 så tvivlar man alltid oavsett idrott, men annars tvivlar jag nog ingenting i år. Det kändes bättre i år än när jag avslutade förra perioden i VIF och jag känner att jag bidrar mer som spelare än som tränare.

Vad är det för skillnad på dig som spelare idag jämfört med din senaste VIF-sejour?

– Jag tycker att jag läser lite för ofta att jag är hårdför och det tycker jag inte stämmer in. Jag tycker inte jag går in i de duellerna idag riktigt. Man är lite mer ömtålig och har lite längre återhämtningstid. Samtidigt är jag noggrannare idag, jag kör isbad efter träningarna och sådana saker. Den delen har jag nog ändrat mest. Jag är noggrann med att köra Hiit-passen som passar min kropp och är övertygad om att det gör att jag kan köra på. Men sedan är jag inte samma spelare, jag har inte samma tillslag och är inte den närkampsspelaren jag var.

"Börjar hända saker" 

Vimmerby nådde en topplacering i fyran i år – men var en bit ifrån de absoluta topplagen. Carlsson tror att ett division tre-avancemang är inom sikte.

– Jag tror mycket på VIF just nu, känslan är att det börjar hända saker i organisationen. Det är en tydligare målbild med vad man vill med seniorerna jämfört med några år sedan och division tre måste vara målet på sikt. Det ligger i närtid.

Även anfallaren Rickard Thuresson – mångårig skyttekung i VIF – fortsätter en säsong till.

– Vi har mycket kontakt inom jobbet och jag tror att både han och jag vetat att vi kommer att köra. Det känns bra att han kör på, både rent fotbollsmässigt och privat.

Vi har sökt Rickard Thuresson utan resultat.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt