Annons:

Talangen visade framfötterna - blev målskytt för VIF

Ludvig Lundqvist gjorde mål för Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Talangen visade framfötterna - blev målskytt för VIF

Vimmerby IF förlorade årets första träningsmatch mot division ett-laget Husqvarna FF. Men tränaren Johan Carlsson hittade flera positiva saker att plocka med sig från matchen.
– Jag ville se attityd och att vi jobbade tillsammans och där fanns det inget att klaga på, säger Johan Carlsson efter 3-1-förlusten.

Annons:

Husqvarna hade ett stort spelövertag så Vimmerby fick lägga mycket kraft på försvarsarbetet. HFF ledde med 1-0 i halvtid och gjorde sedan både 2-0 och 3-0 i den andra halvleken. Vimmerbys reducering till 3-1 kom med kvarten kvar att spela och gjordes av Ludvig Lundqvist.

– Det var en av få gånger som bollen satt över deras backlinje. ”Ludde” satte bra press, vann bollen och satte dit den. Det var kul för honom. Han satte ju ett för U21-laget tidigare i veckan också så han verkar vara vår målskytt just ju, säger Johan Carlsson.

”En bra start”

Johan Carlsson fick se ungefär den insats som han hade förväntat sig.

– Ja, jag får säga att det såg ut precis som jag förväntat mig. Attityden var väldigt bra hela matchen och vi jobbade som ett lag. Positionsspelet och spelet med boll var inte lika bra, men det var väntat. Vi fick springa några meter extra och då blir man lite tröttare också. Men jag tycker ändå att det var en bra start, i det stora hela är jag nöjd med vad jag fick se.

Husqvarna, som till vardags spelar i division ett, hade spelat en handfull träningsmatcher redan innan matchen mot Vimmerby.

– Vi fick jobba väldigt mycket i vårt positionsspel och var trötta när vi fick bollen.

I VIF stod Ludvig Lundqvist och Markus Ahl bra inhopp. Även Marcus Oskarsson Johansson och Andre Nunes fick beröm för sina insatser. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt