Annons:

Stark VIF-insats bakom segern: ”Såg nästan lite för bra ut”

Johan Carlsson var belåten med Vimmerbys insats mot Nybro. Foto: Linus Johansson

Stark VIF-insats bakom segern: ”Såg nästan lite för bra ut”

En stark insats låg bakom Vimmerby IF:s seger i dagens träningsmatch borta mot Nybro.
– Inte för att vara allt för positiv, men det såg nästan lite för bra ut, skrattar VIF-tränaren Johan Carlsson.

Annons:

Johan Carlsson var mycket belåten med VIF:s insats i 3-1-segern mot seriekonkurrenten Nybro IF.

– Det var väldigt mycket som var bra. Förutom någon liten downperiod i mitten av den andra halvleken hade vi väldigt bra fart på både ben och boll under hela matchen

”En inställning som få”

Unge Ludvig Lundqvist gjorde mål mot Husqvarna förra helgen och blev målskytt även mot Nybro när han gjorde matchens första mål.

– Vi vann bollen utanför eget straffområde. Därefter hamnade bollen hos Oskar Stejdahl som satte den på djupet till ”Ludde”, som gjorde mål. Det tog väl inte ens fem sekunder från et att vi tog bollen till det att vi gjorde mål.

Lundqvist verkar vara i riktigt bra form?

– Ja, det är kul att se honom nu, även om det kanske inte är optimalt att toppa formen så här tidigt. Han har en inställning som få, säger Johan Carlsson.

Snyggt 2-0-mål

VIF var det spelförande laget, men Nybro skapade ett par riktigt fina chanser att kvittera till 1-1 i den första halvleken. Då stod Gustaf Johansson, en annan ungtupp, i vägen.

– Nybro hade två jättelägen i den första halvleken som ”Gurra” gjorde ett par sjuka räddningar på. Det var kul för honom att göra de monsterräddningarna.

I den andra halvleken utökade Oskar Stejdahl till 2-0.

– Oskar snappade upp en andraboll utanför straffområdet och drog till med en vrist och bollen gick in i bortre krysset. Det var väldigt snyggt, säger Johan Carlsson.

Spelförande i 90 minuter

Nybro reducerade till 2-1 efter en omställning innan Rickard Thuresson spikade slutresultatet 3-1 på straff.

– Vi var det spelförande laget i 90 minuter. Vi har tuggat och tryckt in i killarna hur vi vill spela. Vi vill ta bollen framåt hela tiden och jobba mycket med pressen. Vi spelade ett väldigt bra omställningsspel i dag. Vi har pratat mycket om att komma till avslut och vi hade 14 stycken i dag och Nybro bara fyra.

Fem spelare födda 1999

VIF gjorde en fin laginsats med toppar i Rickard Thuresson, Oskar Stejdahl och Ted Åström Åberg. Johan Carlsson valde också att lyfta fram fem grabbar födda 1999 som alla fick minst 20 minuters speltid. Dessa var Gustaf Johansson, Ludvig Lundqvist, Isak Granström, Oskar Bergman och Jacob Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt