Annons:

Han blir sista pusselbiten i Tunas tränarstab – ”Känns spännande”

Jesper Lätt, i mitten, har fått nytt sällskap i ledarstaben i IFK Tuna. Foto: Julia Fridell

Han blir sista pusselbiten i Tunas tränarstab – ”Känns spännande”

Sedan tidigare var Lars Gustavsson och Jesper Lätt klara som tränare för IFK Tuna inför fotbollssäsongen. Nu har klubben signat den sista pusselbiten. Stefan Larsson kliver in i staben.
– Kan jag tillföra något vore det himla roligt, säger han.

Annons:

Stefan Larsson har en bakgrund som spelare i Frödinge/Brantestad och just IFK Tuna och har varit ungdomsledare i många år. Det här blir hans första senioruppdrag.

– Jag fick frågan för ett par veckor sedan. Tuna kände att de behövde en coach till som kan stötta upp och vara lite matchcoach och tyckte att jag var en som kan ta det uppdraget. Jag känner ett oerhört intresse för det här uppdraget och hoppas att det blir en rolig säsong. Det är en härlig känsla att få frågan från ett division fyra-lag.

Larsson spelade i IFK i tre år på 90-talet och har bra koll på laget:

– Jag har hållit på med fotboll i alla år och följt Tunas resa. Jag är ganska uppgraderad när det gäller spelarna och har tittat på många hemmamatcher. Jag har inte träffat alla spelare än, men ser att det finns en bredare trupp i år om alla får vara hela. Förra året blev det tufft för Tuna när det blev några skador och avstängningar.

 "En bristvara i lagen häromkring"

Exakt vilken roll som Larsson får är ännu oklart.

– Vi har träffats två gånger så vi behöver lite mer tid för att kunna svara på det. Vi kommer vara ett team som gör det här tillsammans. Jesper ska försöka spela en del om det går som det ska och då kan det bli så att jag coachar på matcherna. Fotbollsmässigt är ”Lasse” och ”Jeppe” väldigt duktiga.

Vad kan du bidra med?

– Det är bättre att fråga dem som ville att jag skulle ta det här uppdraget. Jag har jobbat med ledarskap i många år och har det med mig i yrkesrollen. Det är ganska nyttigt att ha det med sig när man ska leda ett lag. Jag ska försöka få ut så mycket som möjligt av varje spelare och det tycker jag är en bristvara i lagen häromkring, det finns mycket i dem.

Hur kommer laget stå sig i den nya division fyra-serien?

– Jag har bara sett en träning i år och jag måste få se mer av det här. Vi kommer fajtas och ta en match i taget, men det verkar vara ett bra gäng och bra ledare. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt