Annons:

VFF fick bekymmer med Gullringen:

Simon Larsson gjorde VFF:s 2-1-mål. Foto: Stefan Härnström

VFF fick bekymmer med Gullringen: "Halvtid kom lägligt"

Gullringens GoIF har imponerat under försäsongen. På söndagen störde man division 3-laget Västerviks FF.
– Även om vi inte är bra så var Gullringen över förväntan, säger VFF-tränaren Jimmy Svensson efter 2-1-segern.

Annons:

Västerviks FF spelade sin första träningsmatch för säsongen på söndagen. Motståndarna Gullringen hade redan hunnit med att skrällslå Hvetlanda och förnedra kommande seriekollegan Djursdala.

När division 3-laget och division 4-laget möttes i Västervik på söndagen var det Gullringen som höll i taktpinnen första 45 minuterna.

– Första halvlek är bland det sämre jag sett från vårt gäng. Vi valde att inte lägga något fokus på detta, men halvtidspausen kom lägligt. Vi pratar ihop oss, kommer ut som ett nytt lag i andra och gör en del taktiska skiften. Då får vi den matchbild det skulle ha varit i båda halvlekarna, säger VFF-tränaren Jimmy Svensson.

Han tycker att den första halvleken gick till Gullringen och den andra till hans lag.

– Gullringen har genomgående mycket boll, men de skapar inte så mycket på oss. Vi ger dem ett mål och vi har flera lägen även om jag tycker att det är för få lägen. Vi är där och nosar mer än vad de gör. Vi testar mycket nu i början och allt kan inte stämma direkt. Men det var skönt att se att vi kunde hålla en del i boll i andra halvlek. Även om vi inte var bra så var Gullringen över förväntan. De ser verkligen spännande ut.

"Solklar straff"

Gullringen spelande tränare Karlo Goranci var väldigt nöjd med stora delar av matchen.

– Västervik försöker sätta press på oss men vi spelar oss ur den. Vi hittade upp på "Macke" (Marcus Oskarsson Johansson) och sedan tillbaka ut på kanterna. Vi hade fina kombinationer, men sista tredjedelen var vår svaghet i den här matchen. I andra halvlek får de lite bättre kontroll på sitt mittfält, men 70 minuter är bra från vår sida. Jag gillar hur vi agerar och vi mötte duktiga division 3-spelare i andra halvlek. I vår serie kommer vi kunna dominera mittfältet mycket mer, säger Karlo Goranci.

När Gullringen jagade 2-2 såg man ut att vara förtjänta av en straff.

– Den är solklar. Deras spelare sätter ut det längsta benet jag sett när jag ska skjuta. Jag tycker att oavgjort hade varit rättvist. 

VFF-tränaren tror det blir bättre och bättre för hans lag.

– I andra hittar vi mycket finare linjer och det kommer bli en upptrappning.

Melvin Svensson och Simon Larsson nätade för VFF. Gullringens målskytt var Albin Gustafsson. I hemmalaget berömdes Amel Komina och Filip Gustavsson extra. Goranci valde att lyfta fram laginsatsen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt