Annons:

Ny ordförande i Storebro IF - klubben vill bygga för miljonbelopp

Ove Olsson lämnar över ordförandeklubban i Storebro IF till Eva Kindstrand-Drie.

Ny ordförande i Storebro IF - klubben vill bygga för miljonbelopp

På tisdagskvällens årsmöte valdes Eva Kindstrand-Drie till ny ordförande i Storebro IF. Klubben jobbar hårt för att utveckla Bruksvallen och planerar en satsning för närmare två miljoner kronor.
– Vi jobbar på bred front, men har ingen tidsplan för när det skulle kunna vara klart, säger Eva Kindstrand-Drie.

Annons:

I går lämnade den avgående ordföranden Ove Olsson över ordförandeklubban till Eva Kindstrand-Drie. Det innebär att de båda skiftar roller med varandra då Kindstrand-Drie tidigare har fungerat som vice ordförande, en roll som nu Ove Olsson tar över.

– Jag har varit vice ordförande i två år och tanken har väl varit att jag skulle känna på det lite. Jag har intresset och tycker att det är himla roligt och känner att jag har bra uppbackning. Det sitter mycket samlad erfarenhet i styrelsen, säger Eva Kindstrand-Drie.

Stabil ekonomi

Storebro IF:s nya ordförande konstaterar att klubben mår bra ekonomiskt.

– Den är stabil. Det går åt lite pengar i verksamheten så det behövs lite på banken. Men vi behöver inte vända på varje krona. Vi gjorde ett plus det gångna verksamhetsåret, men jag har inte siffrorna i huvudet.

Under 2017 blir det dock ett avbräck rent ekonomiskt, då klubben inte kommer att arrangera den populära allsången.

– Den brukar ge ett plus på mellan 60 000 kronor och 110 000 kronor. Vi tittar på lite andra grejer. Bland annat har vi haft en planeringskonferens där det kom upp många bra idéer.

Satsning på multiarena

Samtidigt planerar och arbetar Storebro IF för att göra sin anläggning Bruksvallen till en multiarena.

– Vi tänker oss en multicourt med antingen konstgräs eller gummiunderlag, som ska kunna användas till i princip alla bollsporter. Utöver det planerar vi också för ett utegym. I förlängningen skulle det kunna bli en badtunna och lite andra grejer.

Eva Kindstrand-Drie räknar med att satsningen kommer att kosta någonstans mellan en och en halv och två miljoner.

– Vi har ingen tidsplan för när det kan vara klart. Vi får se var vi hamnar med ansökningar gällande bidrag, vi jobbar på bred front med det, säger Eva Kindstrand-Drie.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt