Annons:

Gustaf siktar på uppflyttning med moderklubben:

Gustaf Johansson är redo för seriepremiär med moderklubben Vimmerby IF i division 4. Foto: Ossian Mathiasson

Gustaf siktar på uppflyttning med moderklubben: "Pressen är mer satt från vår sida"

Förhandssnacket och truppbygget skvallrar om att Vimmerby IF aspirerar på uppflyttning till division 3. Målvakten Gustaf Johansson tror på sitt lag. 
– Chanserna är goda för att vara med i toppen, säger han. 

Annons:

22-årige Gustaf Johansson, en trygg sista utpost i VIF-målet under flera säsonger, ser fram emot att serien kickar igång med bortamatch mot Malmbäcks IF i dag. 

– Det är bara bra känslor. Skönt att det äntligen sätter igång på allvar, det har man gått och längtat till ett tag nu. Det känns också bra att det blir en dubbelserie, säger Gustaf Johansson. 

"Vi ska orka mer än våra motståndare"

Av allt att döma är Vimmerby IF ett lag för den yttersta toppstriden i division 4 under årets säsong.

– Chanserna är goda för att vi ska vara med i toppen. De kraven har vi på oss själva, jag tror egentligen att pressen är mer satt från vår sida än från andra. Vi vill vara med och kriga i toppen och förhoppningsvis ta hem serien i slutet av säsongen. Det kommer bli en lång säsong och det är mycket som kan hända med skador och liknande. Som det har sett ut på försäsongen så känns det som att vi ska ha siktet inställt på att försöka vinna serien, säger Gustaf Johansson. 

Vad är det som gör att du får en sådan känsla?

– Spetsen har vi och den hade vi redan förra säsongen. Det som talar för oss är att vi har en bredare trupp än förra året och hur vi har fått sätta ihop ett nytt spelsystem med hög press. Försäsongen har känts väldigt bra och det har gett de resultat som vi har velat. Vi har bra fysik och känner att vi ska orka mer än våra motståndare, då vill vi ha bollen så mycket som möjligt och inte låta dem vila med den. 

Konkurrens på målvaktsposten

Han nämner Tranås FF och kommunkollegan Gullringens GoIF som de främsta konkurrenterna i jakten på avancemang till division 3. 

– Tranås känns bra på förhand och Gullringen har imponerat stundtals på försäsongen och fått in Karlo (Goranci) med ny energi. 

För Gustaf Johansson var det givet att stanna kvar ytterligare en säsong i moderklubben. 

– Ja, det var aldrig någon större tvekan från min sida. Det känns klockrent att vara kvar. Jag trivs med allting runt omkring, spelare, ledare och vet hur det funkar. 

Precis som i fjol är det Gustaf Johansson och Belmin Hrustic som konkurrerar på målvaktssidan.

– Det är stenhård konkurrens och det är inte givet att man kommer stå varje match. Det gäller att bevisa att man ska stå på varje match och träning. Konkurrensen har verkligen ökat ännu mer från i fjol och Belmin har gjort en jättebra försäsong. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt