Superstart för Vimmerby - fasta situationer knäckte Assyriska

Vimmerby firar Nathalie Miltons 1-0-mål i premiären mot Assyriska. VIF vann med 6-0 till slut. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IF:s damlag fick en pangstart i division två. Premiärmatchen hemma mot Assyriska Norrköping vanns med 6-0 efter att VIF gått fram till 3-0 efter bara 23 minuters spel.

Redan efter tre minuter knoppade Nathalie Milton in 1-0 efter en hörna. 14 minuter senare satte Nathalie Johansson dit 2-0 på straff. 3-0 kom i den 23:e minuten efter att nyförvärvet Emilia Rosenquist slagit in en hörnretur. Hanna Ericsson hade ett superläge att utöka till 4-0 innan halvtid, men Assyriskas målvakt räddade med en fotparad.

I den andra halvleken utökade Anna Karlsson tidigt till 4-0 och i slutet av matchen skrev både Malin Söderlund och Matilda Strömdahl in sig i målprotokollet. Vimmerby fick därmed bästa tänkbara start i division två.