Annons:

Larsson nöjd med Tunas premiär trots förlust

Tränarna Jesper Lätt och Stefan Larsson fick se sitt IFK Tuna förlora dagens tuffa premiär. Foto: Jakob Karlsson

Larsson nöjd med Tunas premiär trots förlust

IFK Tuna var ytterst nära att få med sig en poäng från seriens förmodligen tuffaste match. Västerviks FF avgjorde premiären med en knapp kvart kvar att spela och vann med 2–1 (1–0).
– Vi gör en väldigt bra match och jag tycker att vi var värda en poäng, säger tränaren Stefan Larsson.

Annons:

Västerviks FF har slagit på stort under silly season och värvat in spetsspelare efter spetsspelare. Med Oscar Möller, Jimmy Svensson och Johan Lundin är laget storfavorit till att vinna division fyra – men i premiären mot Tuna fick VFF slita för trepoängaren. 

Bortsett från matchens första tio minuter – då VFF alltför billigt fick ta ledningen – var IFK väl så bra som Västervik.

– Vi är lite passiva och hittar inte rätt i början, men sedan jobbar vi oss in i matchen på ett bra sätt och hittar det vi ska göra och skapar en del lägen. De har kanske lite klarare chanser, men vi irriterar dem ganska bra.

”Stolt över vad vi presterar”

Blåvitt hade flera vassa chanser och kunde mycket väl fått in en kvittering före paus. I andra fortsatte Tuna att visa upp en stabil defensiv och kvitteringen skulle komma. Efter drygt 70 minuter knoppade Martin Carlsson in 1–1.

Tyvärr blev glädjen kortvarig. Med cirka en kvart kvar att spela replikerade VFF.

– Det kändes kanske lite för bra efter 1–1 och vi tappade positionerna lite. Efter deras mål lyfter vi upp allt vi har, men vi lyckas inte riktigt, säger Larsson som var nöjd med lagets prestation:

– Vi är med i matchen och visar att vi är att räkna med. Jag är stolt över vad vi presterar och alla gör det jäkligt bra. Västervik håller en bra nivå, men jag tycker att vi steppar upp oss och är nöjd med premiären. Det är en smolk i bägaren att vi inte får med oss poäng.

Samtliga spelare i IFK får beröm, men Daniel Öhlund stack ut lite extra. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt