Annons:

Vimmerby tog poäng i Nybro:

Nic Rydholm höll nollan när Vimmerby tog en poäng mot Nybro.

Vimmerby tog poäng i Nybro: "Vi var helt överlägsna"

Vimmerby IF tog sin andra poäng för säsongen i bortamatchen mot Nybro. Matchen slutade 0-0.
– Som matchbilden såg ut skulle vi haft med oss alla tre poängen. Vi var helt överlägsna, tyckte VIF-tränaren Johan Carlsson.

Annons:

Efter 1-1 i premiären mot Lindsdal förlorade Vimmerby med 3-0 mot Österlen förra helgen. I dag blev det en poäng (0-0) borta mot Nybro.

– En poäng på bortaplan ska man väl egentligen vara nöjd med. Men så som matchbilden såg ut i dag skulle det ha varit tre poäng. Jag är mycket mer besviken i dag än vad jag var efter förlusten mot Österlen. Vi skapade otroligt mycket chanser i dag, bollen låg på mållinjen flera gånger, säger Johan Carlsson.

"Helgjuten insats"

Efter en jämn inledning gjorde VIF-ledningen ett par förändringar. Bland annat flyttades Oskar Stejdahl in som central mittfältare och bortalaget tog över matchbilden.

– Jag tycker att vi gjorde en helgjuten insats i 90 minuter. Vi gjorde precis det vi pratat om. Allt var bra utom en sak.

Det Johan Carlsson syftade på var målskyttet.

– Vi hade 16-17 avslut och även om allt inte var bra chanser så hade vi i alla fall sex-sju riktigt heta målchanser. Det känns riktigt surt att vi inte kunde ta tillvara på det övertaget. Bland annat hade vi en boll på mållinjen i den 92:a minuten.

Positiv inför fortsättningen

VIF har som bekant startat serien med tre bortamatcher. Något som har resulterat i två poäng och bara ett mål framåt.

– Den som tror att jag hade kalkylerat med två poäng av nio möjliga får tänka om. Men någonstans kan jag ändå se att vi har gjort det okej. Vi har gjort bra prestationer i två och en halv av de här tre matcherna. Jag är positiv inför fortsättningen, säger Johan Carlsson.

VIF-tränaren tyckte att samtliga spelare gjorde ett godkänt jobb. Han lyfte fram Karl-Viktor Söderquist, Gustavo Borges, André Nunes och Sebasthian Svensson lite extra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt