Derbyseger för Djursdala - nollade FBSK

Johannes Karlsson var en av fem målskyttar i Djursdala. Foto: Linus Johansson

Djursdala SK fick en flygande start på division sex. Seriepremiären mot Frödinge/Brantestad SK slutade med en 5-0-seger.
– Skönt att komma igång på det här sättet, tyckte DSK-ledaren Göran Svensson.

Matchen, som skulle ha spelats på Dalavallen i Djursdala, spelades istället på Arena Ceos i Vimmerby. DSK fick en flygande start när Alexander Sandberg prickade in 1-0 redan efter tre minuter. Innan paus gjorde DSK ytterligare två mål.

I den andra halvleken gjorde Djursdala ytterligare två mål och vann förstås rättvist.

Skönt att få den här starten. Inte bara att vi vann utan att vi också gjorde en del mål. Jag tycker att vi rullade på ganska bra och vi skapade många bra chanser. Som jag ser det kunde vi ha gjort ett par mål till, säger Göran Svensson.

"Speglade inte matchen"

FBSK-tränaren Robin Blomberg tyckte däremot inte att 5-0 speglade matchen.

Jag är riktigt nöjd med vår första halvlek. Där hade vi chanser att göra både ett och två mål. 3-0 speglade inte den första halvleken och 5-0 speglade inte matchen, men däremot vann Djursdala rättvist, säger Blomberg.

Djursdalas målskyttar: Alexander Sandberg, Sonny Eriksson, Jonatan Carlson, Andreas Brodin och Johannes Karlsson.

I hemmalaget fick Alexander Sandberg, Sonny Eriksson och Patrik Larsson beröm. FBSK hade sina toppar i ytterbackarna Jonathan Andreasson och Markus Stjernström.