Annons:

  • Mållös hemmapremiär för Gullringen – mål bortdömt på övertid

    Linus Kasselstrand diskuterar en situation med domaren Zarko Kovacevic. Domarteamet hamnade i fokus när Gullringen fick sitt segermål bortdömt för offside. Foto: Jakob Karlsson

  • Mållös hemmapremiär för Gullringen – mål bortdömt på övertid

    Mohammed Ibrahim var pigg i anfallet.

  • Mållös hemmapremiär för Gullringen – mål bortdömt på övertid

    Gullringens tränare Peter Hellenstierna var inte nöjd med en poäng.

Mållös hemmapremiär för Gullringen – mål bortdömt på övertid

På stopptid trodde de flesta på Gullemon att Alexander Schwartz avgjort matchen. Men målet dömdes bort för offside.
– Jag kan inte säga om det var rätt eller fel, men det känns lite surt, säger tränaren Peter Hellenstierna efter 0–0 mot Kalmar Södra.

Annons:

På stopptid skarvade Mohammed Ibrahim fram bollen till Alexander Schwartz som tryckte in bollen. Men något mål blev det inte. Den assisterande domaren vinkade av målet för offside och matchen slutade 0–0. 

– Vi har en boll inne i 94:e och jag vet inte om det är offside eller inte. Det är svårt att säga när man sitter på bänken, men spelarna tyckte att det var surt att han vinkade av. Det kändes som att Schwartz inte var offside.

Svag första halvlek

Sista delen av matchen var Gullringens klart bästa i matchen. Då skapade man ett rejält tryck och hade också ett ribbskott av Johan Hermansson Liström.

– Vi har lite heta chanser och ett bra tryck, men det vill sig inte riktigt. Ser man till slutet så är vi lite närmare segern och vi gör en klart bättre andra halvlek, säger Hellenstierna. 

Den första halvleken var inte mycket att hänga i julgranen. Då handlade allt om kamp och riskminimering och ingenting om finess och dramatik. 

Gulsvart kändes som det tyngre laget och hade mer boll – men förtvivlat svårt att skapa målchanser. Nyförvärvet Mohammed Ibrahim oroade bortaförsvaret mest och det var också Ibrahim som hade första halvleks enda avslut. 

"Inte nöjd med en poäng"

Kalmar Södra var en klar besvikelse. Bortalaget lyfte långt på den gigantiske anfallaren Danijel Lukic. Mycket mer än så hände inte i bortalagets spel som kändes helt ofarligt genom hela matchen. 

I andra halvlek ökade Gullringen trycket och hemmalaget var klart närmast de tre poängen. 

– De har ett friläge som vi bjuder på, men annars skapar de i stort sett ingenting. Vi är långt ifrån en toppinsats, men jag är inte nöjd med en poäng. Jag tycker att vi hade gjort oss förtjänta av lite mer. 

Mittbackarna Ola Lindblom och Alexander Schwartz var bäst i hemmalaget där även målvakten Tom Polder ska lyftas fram. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt