Annons:

VIF ställs mot serieledaren: ”Förmodligen ganska bra”

Adam Kisitu spelar från start i Vimmerbys match mot Lund. Foto: Linus Johansson

VIF ställs mot serieledaren: ”Förmodligen ganska bra”

Efter segern mot IFK Malmö förra helgen har Vimmerby IF lite extra vind i seglen. I morgon väntar bortamatch mot serieledande Lunds BK.
– De leder serien och har inte åkt på en enda förlust än så de är förmodligen ganska bra, säger VIF-tränaren Johan Carlsson.

Annons:

Efter två poäng på de tre inledande matcherna vann Vimmerby mot IFK Malmö efter ett sent avgörande.

– Det var verkligen skönt. Vi behövde den segern och var värda det efter de inledande matcherna. Fem poäng på de fyra första matcherna speglar väl hyfsat hur det har sett ut. Vi skulle ha vunnit mot Nybro, men å andra sidan kanske oavgjort hade varit mest rättvist mot Malmö, säger Johan Carlsson.

”Valt att inte göra det”

I morgon spelar VIF sin fjärde bortamatch i serien. För motståndet svarar Lunds BK, som har tagit tio poäng på sina fyra första matcher.

– Det blir härligt att åka lite buss igen, säger VIF-tränaren.

Vimmerby kan förstås vänta sig en tuff match.

– Lund leder serien och har inte åkt på en enda förlust än så de är förmodligen ganska bra. Men som det ser ut efter ett fåtal omgångar är det en ganska tajt serie. Vi ser det som en rolig match.

Vad vet du om Lund?

– Ingenting. Jag har haft möjlighet att ringa runt lite för att kolla upp dem, men har valt att inte göra det.

Hota mer i boxen

VIF kommer till spel med samma startelva som senast, förutom att Adam Kisitu ersätter Ludvig Lundqvist i startelvan. Bänken ser också likadan ut, förutom nämnda ändring.

Markus Ahl och Jacob Johansson saknas fortfarande på grund av skador.

Johan Carlsson vet vad han vill ska fungera bättre den här gången jämfört med senast.

– Jag tycker att vi ska kunna hota lite mer i boxen. Senast fick vi inte in innermittfältarna i spelet riktigt. Det krävs för att vi ska skapa fler chanser och göra fler mål. Annars är det bara att rulla på. Vi har en tydlig spelidé där alla är klara med hur de ska göra. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt