Annons:

Hermanssons vänster räddade Gullringen: ”Har försökt många gånger”

Gullringen firar Johan Hermansson Liströms 1-1-mål i derbyt mot IFK Tuna. Foto: Linus Johansson

Hermanssons vänster räddade Gullringen: ”Har försökt många gånger”

IFK Tuna gick mot en seger i det första derbymötet med Gullringens GoIF på 44 år. Men Johan Hermansson Liström ville annorlunda. Med kvarten kvar drog han in en frispark till 1-1, som också blev slutresultatet.
– Det var jävligt skönt. Sen att det var snyggt också gjorde ju inget, säger Johan Hermansson Liström.

Annons:

Till en början i derbyt såg Gullringen väldigt ängsligt ut och Tuna tilläts skapa flera chanser, bland annat ett ribbskott.

– Vi hade pratat om just det där. Ändå lyckades de trä in bollen ett par gånger. Det var lite oskärpa från vår sida, säger Johan Hermansson Liström.

Åt sig in i matchen

Gullringen åt sig sedan in i matchen och den första halvleken slutade 0-0.

– Visst, vi åt oss in i det efter 15-20. Men det var ändå inte i närheten av bra, inte alls på den nivån vi vill ligga. Jag vet inte om det var nervöst eller vad det var.

Vad pratade ni om i pausen?

– Att våga hålla i bollen.

Tycker du att ni gjorde det bättre i den andra halvleken?

– Nej, det tycker jag väl egentligen inte. Det blev lite bättre när ”Ralle” (Rasmus Bexell) kom in och vi kunde trä upp bollen på honom och han kunde sätta tillbaka den.

”Hade inte en suck”

Den andra halvleken var bara fem minuter gammal när Anton Carlsson gav IFK Tuna ledningen med 1-0. Men Gullringens kvittering skulle komma. Med kvarten kvar att spela nätade Johan Hermansson Liström med en frispark.

– Det var jävligt skönt. Sen att det var snyggt också gjorde ju inget.

Beskriv målet.

– En vänsterfot. Jag har försökt hur många gånger som helst och nu satt den. Jag hade en lobb i ribban i förra matchen så det var skönt att trycka dit den nu.

En poäng på Tunhamra, hur känns det?

– Nja... På förhand hade jag inte varit jättenöjd med det. Men som matchen artade sig... ja, jag vet inte. Många verkar tycka att oavgjort var ganska rättvist och det är väl bara att hålla med. Sista 20 minuterna tycker jag inte att Tuna hade en suck. Då spelade vi mer som vi vill göra, men det är alldeles för sällan som vi gör det.

Två poäng på de tre första matcherna är knappast den start ni önskat er?

– Nej, allt måste bli mycket bättre. Vi behöver bli tryggare i vårt spel och våga hålla i bollen, säger Johan Hermansson Liström.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt