Annons:

Tunas 1-0-mål:

Alexander Swartz och Anton Carlsson i kamp om bollen i matchen mellan Tuna och Gullringen. Foto: Linus Johansson

Tunas 1-0-mål: "Grabbarna säger att det var tre meter offside”

Gullringenspelarna var rejält förbannade efter att Anton Carlsson gjort 1-0 för IFK Tuna i kvällens derby. Anledningen?
– Grabbarna säger att det var tre meter offside, säger Gullringens tränare Peter Hellenstierna.

Annons:

Den första seriematchen lagen emellan på 44 år kommer inte att gå till historien som någon höjdare. Det var ett typiskt derby med stundtals tufft, men sällan fult, spel.

Varken Stefan Larsson, tränare i Tuna, eller Peter Hellenstierna var särskilt nöjd med en poäng.

– Det känns sådär, just nu är det lite huvudet ner på oss. Vi hade tre poäng i vår hand. Men sett över 90 minuter är väl 1-1 ganska rättvist, även om jag tycker att vi var närmare segern än vad Gullringen var, säger Stefan Larsson.

– Visst, vi kvitterade sent och fick med oss en poäng i alla fall. Men det är inte så att jag står här och är fullt nöjd med det, säger Peter Hellenstierna. 

”Var inte offside”

En av matchens snackisar var Anton Carlssons 1-0-mål fem minuter in i den andra halvleken. Det var rejält irriterat i Gullringenlägret efter målet.

– Alla fyra i backlinjen och vår målvakt säger att det var tre meter offside. Det är jävligt synd om det är så, men det är som det är. Vi skulle själva ha klarat av att göra mer än ett mål, säger Hellenstierna.

Stefan Larsson:

– Det var inte offside. Fråga vem som helst i Tuna och det var inte offside. Fråga vem som helst i Gullringen och det var offside.

”En säkerhetsåtgärd”

Flera spelare fick lämna derbyt med skador - eller slutförde matchen efter att ha varit nere för räkning.

– Tom (Nilsson) trampade snett, jag har inte riktigt koll på hur det är med honom. Robin (Gustafsson) drog axeln, men det ska inte vara någon större fara. Och sen fick ju Felix (Nilsson) en riktig stjärnsmäll, säger Stefan Larsson.

– ”Kassel” (Linus Kasselstrand) fick kliva av. Han tappade luften och fick en smäll mot huvudet, men verkar helt okej nu. Alexander Swartz har en vridning i ett knä, därför plockade vi av honom. Han hade lite känning och då gjorde vi det som en säkerhetsåtgärd, säger Peter Hellenstierna.

Tunatränaren gav beröm till Felix Nilsson, Robin Gustafsson och Rickard Svensson. Peter Hellenstierna konstaterade att hans lag var stabilt bakåt, men att samtliga kan bättre.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt