FBSK vände på Öland - tog tredje raka segern

Louise Andersson gjorde tre mål när Frödinge/Brantestad vann. Foto: Julia Fridell

Frödinge/Brantestad SK har fått en mycket fin start i division tre. I dag kom lagets tredje raka seger, 4-3 borta mot IFK Borgholm.
– Det var inget skönspel, men tjejerna gjorde en riktigt bra kämpainsats, säger FBSK-tränaren Tomas Nilsson.

I ganska rejäl motvind kunde Louise Andersson ge FBSK ledningen redan efter fem minuter. Borgholm lyckades dock vända innan paus och gick till vila med en 2-1-ledning.

Frödinge/Brantestad fick sedan en perfekt start på den andra halvleken när Linn Uhre kvitterade till 2-2. Hemmalaget återtog ledningen i mitten av halvleken, men FBSK bestämde sig för att de inte hade åkt till Öland förgäves. Med två mål från Louise Andersson under de sista 20 minuterna vände bortalaget på steken, vann med 4-3 och tog med sig alla tre poängen hem.

”Svettigaste hittills”

Matchen innehöll inte särskilt mycket skönspel, men FBSK gjorde däremot en mycket bra kämpainsats.

– Vi hade tre startspelare på frånvarolistan och då får man räkna med att det inte blir riktigt samma spel som i vanliga fall. Istället kämpade tjejerna verkligen till sig de här tre poängen, säger Tomas Nilsson.

Frödinge/Brantestad har i och med segern inlett division tre med tre raka vinster.

– Så långt är det bra. Det här var den svettigaste matchen hittills. De tidigare matcherna har inte varit speciellt nervösa någon gång.

Tomas Nilsson delade ut beröm till hela laget, men en extra guldstjärna till Linn Uhre, som förutom sitt mål assisterade till lagets övriga tre mål.