Klar derbyseger för Södra Vi

Ossian Mathiasson gjorde mål frö Södra Vi. Foto: Linus Johansson

Södra Vi IF tog en klar derbyseger borta mot Rumskulla GoIF i kväll. Efter 4-1 i halvtid vann SVIF med 5-1 till slut.

Södra Vi tog ledningen bara efter ett par minuters spel, men Rumskulla kvitterade en knapp kvart senare. Bortalaget gjorde sedan tre mål och gick fram till en 4-1-ledning innan domaren blåste för halvtidsvila.

Inget av lagen skapade särskilt många målchanser i den andra halvleken och till slut vann SVIF med solklara 5-1.

- Det blev lite för stora siffror, men vi gjorde trots allt en ganska bra insats. Vi släppte in tre skitmål och då är det svårt att vinna matcher, säger Rumskullas lagledare Thomas Eriksson.

Södra Vis mål gjordes av Martin Brorsson, Albin Envall, Ossian Mathiasson, Joakim Hammar samt ett självmål. Robert Karlsson nätade för Rumskulla.

I hemmalaget fick Olle Larsson och Hasse Larsson beröm.

Vi har inte lyckats nå Södra Vi-tränaren Peter Magnusson för en kommentar.