Annons:

VIF vill täppa igen luckan - då får FBSK-produkten chansen

Vimmerby jagar sin andra seger för säsongen. Foto: Linus Johansson

VIF vill täppa igen luckan - då får FBSK-produkten chansen

Vimmerby IF är på jakt efter årets andra seger. I morgon, torsdag, kommer serietrean IFK Berga på besök till Skobes Arena.
– Man förtjänar tur och jag tycker att vi har förtjänat det nu, säger VIF-tränaren Johan Carlsson.

Annons:

Division två östra Götaland har förvisso delats upp i två skikt efter sju omgångar. Men tabellen är extremt jämn. Ettan Österlen har 13 poäng. Det har femteplacerade Hässleholms IF också. Faktum är att det skiljer en (!) poäng mellan Österlen och åttan IFK Malmö. Till nian Vimmerby är det sedan ett litet hopp. VIF står på sju poäng - och jumbolaget Nybro på fem.

– Att leda en serie efter att ha tagit 13 poäng på de sju första matcherna är nog inte så vanligt. Men det är väl kul att det är jämnt, tycker Johan Carlsson.

Förtjänat mer

Vimmerby är alltså en bit bakom topplagen, men har samtidigt bara sex poäng till serieledning.

– Vinner man en match så kan man vara med på allvar. Den här veckan blir viktig när vi möter ett lag som ligger före oss (Berga) och ett som ligger efter oss (Räppe).

Johan Carlsson tycker att Vimmerbys sju poäng är med mersmak.

– I kryssmatcherna mot Lund, Nybro och Kvarnby tycker jag att vi skulle haft tre poäng. Den enda matchen där jag tycker att vi har vunnit två poäng, mot IFK Malmö, är också där vår enda trea hittills har kommit. Men vi kan inte älta det där utan vi kommer att få tillbaka det under säsongens gång. Jag känner ingen oro alls, säger Johan Carlsson.

Rydholm kan spela

IFK Berga har startat säsongen bra och är alltså trea i tabellen.

– De har ett ganska bra lag på papperet. Jag har sett dem i en match och så mötte vi dem på försäsongen. Den matchen ska vi dock inte dra för stora växlar av, det var väldigt dåligt från båda håll. Det ser lite annorlunda ut i dag.

Jämfört med senast så saknar Vimmerby mittbacken André Nunes, som är avstängd. Hans plats kommer att tas av Ted Åström Åberg.

När det gäller målvakten Nic Rydholm, som fick bryta förra matchen med känningar i ett knä, så är det ingen fara.

– Han träffade en sjukgymnast i måndags och man misstänkte en liten sträckning i knät. Men han har tränat för fullt i både måndags och tisdags, säger Johan Carlsson.

Gunnarsson debuterar

Det har varit en del sjukdomar i VIF-truppen under veckan och någon startelva är inte uttagen än. Klart är däremot att Frödinge/Brantestad-produkten Niklas Gunnarsson kommer att få chansen från start på en yttermittfältsplats. Det blir Gunnarssons första match från start i division två.

– Jag har pratat mycket med ”Nicke” om hur viktigt det är att ha tålamod och kriga på. De senaste veckorna har han tagit mer initiativ på träningarna. Och en sådan sak som att han var med ner till Malmö förra fredagen för att spela tre minuter på lördagen och sedan åka till Oskarshamn och spela med U-laget på söndagen säger en hel del. Han har tagit mer ansvar och är verkligen värd den här chansen. Jag hoppas att han kan slappna av och inte känna att han måste bidra med massa. Sen är det förstås så att han har spetsegenskaper som jag hoppas kan komma fram, säger Johan Carlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt