Annons:

Gullringen måste skärpa sig: ”Någonstans klickar det”

Kan Mohammed Ibrahims Gullringen besegra Stjärnan på hemmaplan? Foto: Linus Johansson

Gullringen måste skärpa sig: ”Någonstans klickar det”

Gullringens GoIF parkerar under nedflyttningsstrecket i division fyra. I kväll väntar hemmamatch mot Stjärnan - och ett gyllene läge att kliva över de negativa strecken i tabellen.
– Det är tre poäng vi vill åt, säger tränaren Peter Hellenstierna.

Annons:

Fem inspelade poäng och på nedflyttningsplats. Gullringens facit är dystert, så här långt. Bakom den tunga starten döljer sig främst svaga matchinledningar och dåligt agerande på defensiva fasta situationer. Ett bra exempel är derbyt mot Hultsfred för en dryg vecka sedan. Där ledde Hultsfred med 2-0 redan efter 16 minuter efter att båda målen kommit på fasta situationer.

– Vi kan inte hamna i uppförsbacke i varenda match. Det är något som vi pratar om hela tiden, säger Peter Hellenstierna.

Vad kan det bero på?

– Jag vet inte. I spelet är det inte många lag som skapar chanser på oss och det är svårt att sätta fingret på varför vi inte är med på de fasta situationerna. Det känns som att vi lämnar över ansvaret på någon annan. Någonstans klickar det, vi gör det inte tillräckligt rejält. 

”Den attityden måste vi ha”

Kvällens motståndare, Stjärnan, har spelat in två poäng mer än Gullringen.

Hur går tankarna inför matchen?

– Jag tänker samma sak som inför vilken match som helst. Det är tre poäng vi vill åt. Den attityden måste vi ha när vi går ut på planen.

Gullringen har haft stora problem med spelare som av olika anledningar har saknats i inledningen av serien.

Hur frustrerande är det?

– Vi kan inte lägga energi på det utan plockar med det bästa vi har. Sen är det klart att det är frustrerande att från det laget vi plockar ut på sista träningen innan match så hinner det bli ett par återbud.

”Kan tillföra saker”

Till matchen mot Stjärnan ser de flesta spelarna ut att kunna vara tillgängliga.

– Vi var lite tunt med folk på träningen i tisdags. En del var slitna och en del var borta av olika anledningar. Men de flesta borde vara tillgängliga. Vi kommer att ställa ett bra lag på benen, säger Peter Hellenstierna.

Hampus Wulff, som bröt ett ben i foten i slutet av februari, gjorde comeback i U-laget tidigare i veckan. Det gläder förstås Peter Hellenstierna.

– Hampus är en duktig fotbollsspelare som med rätt attityd kan komma in och tillföra saker. Sen ska man veta att det är skillnad på en U-lagsmatch och en A-lagsmatch, inte minst i det fysiska spelet. Det är ju inte så att han har hunnit träna upp sig fullt än.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt