Lysande start räckte inte för VIF - föll på hemmaplan

Vimmerby förlorade dagens hemmamatch mot Berga. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IF startade hemmamatchen mot IFK Berga lysande och tog ledningen med 1-0. Det hjälpte dock föga. Till slut blev det förlust med 4-2 och VIF är nu cementerat på den nedre halvan av division två-tabellen.

Det började ju så bra. Vimmerby spelade fin fotboll och var klart bättre än topplaget Berga de första 25 minuterna. Det gav också utdelning i form av ett ledningsmål signerat Oskar Stejdahl i den 19:e minuten.

Men med kvarten kvar av den första halvleken tappade hemmalaget fokus. Först stod målvakten Nic Rydholm för en misslyckad utrusning och David Garrett kunde lyfta in 1-1-målet. Då hade det spelats 33 minuter på Skobes Arena. Bara tre minuter senare såg samme Garrett till att bortalaget kunde ta ledningen efter svag kommunikation i hemmalaget.

I mitten av den andra halvleken utökade sedan Gustav Eriksson Söderström Bergas ledning till 3-1. Med drygt tio minuter kvar att spela hade hemmalaget en superchans att reducera, men målvakten räddade och istället kunde gästerna kontra in matchavgörande 4-1. Målskytt för tredje gången var David Garrett.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid fastställde Rickard Thuresson slutresultatet till 4-2 på straff.