Annons:

VIF-tränaren: ”Vi måste offra oss mer i försvarsspelet”

Oskar Stejdahl gjorde Vimmerbys första mål i förlustmatchen mot Berga. Foto: Linus Johansson

VIF-tränaren: ”Vi måste offra oss mer i försvarsspelet”

Vimmerby IF gjorde en helt okej insats hemma mot IFK Berga. Men två ”skitmål” förstörde dagen.
– Vi måste offra oss mer i försvarsspelet, där var det för slappt, säger VIF-tränaren Johan Carlsson efter 4-2-förlusten.

Annons:

Vimmerby startade matchen mycket bra och fick också utdelning när Oskar Stejdahl gjorde 1-0 i den 19:e minuten. Matchen vände dock totalt strax därefter efter att VIF bjudit Berga på både 1-1 och 1-2.

– Första halvtimmen var vi riktigt bra. Men sen bjöd vi på två mål och efter det var det så tydligt att vi gick ned oss och började gnälla på varandra. Så bra är vi inte att vi kan agera på det sättet, säger Johan Carlsson besviket.

Han tycker att Vimmerby borde ha kunnat utnyttja sitt övertag klart bättre.

– Berga hade ingen koll i sitt försvarsspel. Vi satte dem under stor press och de hade inget svar på det. Sen bjöd vi på målen och då vände matchen istället.

Garrett var skillnaden

I den andra halvleken gick Berga fram till 4-1 innan Rickard Thuresson avslutade målskyttet på straff. Tre av bortalagets mål gjordes av sylvasse David Garrett.

– Den enda skillnaden mellan lagen i dag var deras nummer 14 (Garrett). Han har spetsegenskaper som ingen annan forward hade i dag. Sen är det ingen hemlighet att vi bjöd honom på de två första målen. Utöver det tycker jag att vi gjorde en ganska okej insats.

Johan Carlsson var dock inte nöjd med VIF:s försvarsspel.

– Vi var lite för tama i vårt försvarsspel och bollarna studsade deras väg. Vi måste kunna offra oss mer i försvarsspelet, och då tänker jag inte bara på den här matchen.

”Kan inte titta bakåt”

Ser man till de insatser som VIF har gjort i många av de åtta första matcherna är känslan definitivt att laget är på rätt väg. Tabellen säger däremot något annat och Vimmerby har bara tre lag efter sig.

– Vi kan inte titta bakåt och älta att vi skulle vunnit den och den matchen. Det räknas inte. Det som räknas är att göra mål och just nu släpper vi in fler mål än vi vad vi gör och då förlorar man matcher, konstaterar Johan Carlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt