Annons:

FBSK stod för mäktigt målkalas i derbyt mot Vimmerby

Louise Andersson, i mitten, stod för sex av Frödinge/Brantestads 14 mål i derbyt mot Vimmerby C. Arkivfoto: Frödinge/Brantestad SK

FBSK stod för mäktigt målkalas i derbyt mot Vimmerby

Snacka om målkalas. Frödinge/Brantestad SK smällde dit mäktiga fjorton ”baljor” i dagens division fyra-derby borta mot Vimmerby IF C.

– Vi behöver målskillnaden så det var bra, säger FBSK-tränaren Daniel Wessman efter 14-1-triumfen.

Annons:

Frödinge/Brantestad var storfavorit inför dagens derby mot VIF C. Och visst infriade FBSK förväntningarna.

Redan efter tio minuters spel hade Jeanette Lind och Louise Andersson sett till att bortalaget fått en perfekt start genom att göra varsitt mål. Smilla Thelin reducerade omgående till 2-1, men det spelade ingen som helst roll för matchens utgång. Redan efter 20 minuter hade FBSK gjort ytterligare tre mål fram till 5-1, som blev till 7-1 i paus.

Andersson stod för sex mål

Målkalaset fortsatte i den andra halvleken och till slut vann gästerna med mäktiga 14-1.

– Det är aldrig roligt att spela niomanna. Det blir konstigt när målvaktsutsparkar går hela vägen. Jag tycker att det blir mer som träning, men det är som det är. Första halvlek kändes lite bättre från vår sida, där var vi aggressiva och när man spelar på en liten plan är det viktigt att vara aggressiv hela tiden, säger Daniel Wessman, som tyckte att samtliga spelare i hans lag stod för en bra insats.

Louise Andersson gjorde sex av bortalagets mål och Evelina Bertilsson fyllde på med tre fullträffar. Jeanette Lind, Linn Uhre, Emma Djurstedt, Erika Andersson och Nathalie Strande nätade varsin gång.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt