Annons:

KNALLEN: FBSK derbyvann efter mäktig vändning

Robin Blomberg var belåten efter FBSK:s derbyskräll. Foto: Linus Johansson

KNALLEN: FBSK derbyvann efter mäktig vändning

Frödinge/Brantestad SK bjöd på en derbyknall i kväll. Hemma mot Södra Vi IF blev det seger med 3-2, efter att FBSK vänt ett 0-2-underläge - och avgjort på en straffretur med matchens sista spark.
– Det känns riktigt bra, säger hemmatränaren Robin Blomberg.

Annons:

Södra Vi inledde derbymatchen mycket starkt och ledde med 2-0, efter mål av Daniel Johansson och Joakim Hammar, innan matchuret stod på 20 minuter.

– Första 15-20 minuterna var kanske det bästa vi har presterat i år, säger SVIF-tränaren Peter Magnusson.

Bortalaget hade lägen att utöka ledningen, men 2-0 stod sig till paus.

En handssituation

I den andra halvleken var det istället Frödinge/Brantestad som tog tag i taktpinnen. Martin Gunnarsson reducerade och med kvarten kvar att spela satte Tage Falk kvitteringen. Det avgörande 3-2-målet kom på matchens sista spark, som var en straffretur. Javad Karimi slog straffen och tog sedan också hand om returen.

– Det var en handssituation. Deras spelare satt på knä, så jag tycker inte att han hade en särskilt naturlig position där. Men det är möjligt att man tycker annorlunda i Södra Vi, säger Robin Blomberg.

Peter Magnusson:

– Jag tycker att straffen var tveksam, men det var inte där som vi förlorade den här matchen. Jag går gratulera Frödinge till segern, de tog tillvara på sina chanser, det är bara att lyfta på hatten.

”Grym prestation”

Robin Blomberg var förstås mycket nöjd:

– Det känns riktigt bra. Jag är riktigt stolt över grabbarnas andra halvlek, det var en grym prestation att vända 0-2. Sen måste jag säga att det svängde rätt mycket på slutet, det kunde ha gått åt vilket håll som helst.

Samtliga spelare i FBSK förtjänade beröm, med en extra guldstjärna till mittbacken Jacob Fridell.

I Södra Vi var det ingen som stack ut.

– Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag, säger Peter Magnusson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt