Annons:

VIF kan haka av Tranås och koppla greppet om seriesegern

Vimmerby IF besegrade Tranås FF med 4–2 på bortaplan våras. Så här såg det ut när Selatin Shaljani firade sitt 3–2-mål som var en riktig delikatess. Foto: Ossian Mathiasson

VIF kan haka av Tranås och koppla greppet om seriesegern

Det är nu toppstriden i division 4 ska avgöras. Vid tre poäng i dagens toppmöte kopplar Vimmerby IF ett rejält grepp om seriesegern och hakar av Tranås FF i kampen om förstaplatsen. 
– Det är precis en sån match man som spelare och ledare vill komma åt, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson. 

Annons:

Huvudtränaren Patrik Gunnarsson deklarerade inför säsongen att Vimmerby IF skulle bli svåra att slå i år och favoriten har sannerligen motsvarat de högt ställda förväntningarna med 16 segrar, ett kryss och en förlust. 

Fyra omgångar återstår och serieledaren Vimmerby har skaffat sig ett försprång med fem poäng före tvåan Gullringen och sju poäng före trean Tranås. 

"Står på ruta ett när vi börjar"

Nu väntar några spännande matcher där toppstriden ska avgöras. Ettan går upp i division 3, tvåan får via kvalspel försöka ta sig upp i seriesystemet och trean spelar division 4-fotboll även nästa säsong.

De heta matcherna som står för dörren är följande: Vimmerby mot Tranås i dag, derbyt mellan Gullringen och Vimmerby nästa fredag och Tranås mot Gullringen veckan därpå. 

– Serien kommer avgöras under de tre kommande helgerna. Vinner vi mot Tranås har vi ett guldläge och vinner Tranås har de chansen kvar. Det är 0–0 när vi börjar och vi får efter 90 minuters spel se vilket lag som står som slutsegrare, säger Patrik Gunnarsson. 

Vad är det som talar till er fördel?

– Vi drog det längsta strået i Tranås och det kan vi ta med oss samtidigt som vi har tryggheten av att vi har vunnit många matcher. Tranås har kryssat i tre matcher och inte varit så stabila som de var under våren. Det är det man får gå på. Det är samtidigt en ny match och båda lagen står på ruta ett när vi börjar. De kommer gå för det och vi är också ett lag som kommer gå för det. När vi möttes i våras gick det fram och tillbaka och det kan bli en liknande matchbild även den här gången, säger Gunnarsson. 

Gunnarsson fortfarande skadad

Om Vimmerby vinner matchen mot Tranås finns chansen till seriesegerfirande på Gullemon på fredag. 

– Vi utgår från Tranås-matchen till att börja med och det är viktigt att vi tar matcherna i tur och ordning. Vi kan inte gå händelserna i förväg, sväva iväg och börja tänka på kommande matcher. Givetvis vet vi om läget och vi har hela säsongen känt att det är de sista matcherna som kommer avgöra serien. 

Vimmerby har alla spelare tillgängliga förutom fotskadade mittbacken Knut Gunnarsson. 

– Han tränade lite lugnare måndag och tisdag och försökte köra på i går (läs i torsdags), men han är inte redo för spel. Jag insåg rätt tidigt att det inte ens blir bänken som vi hade tänkt från början. Jag kan tänka mig att det är ett ledband som är trasigt eller av. Surt att missa en sån match när man har varit med hela säsongen. Vi får se när han kan vara tillbaka.  

Målvakten Gustaf Johansson har varit sjuk i veckan så Belmin Hrustic får förtroendet i målet. 

Fakta

Vimmerbys startelva: Belmin Hrustic – Anton Ljungberg, Rickard Thuresson, Ilhan Jejna, Ludwig Strömbom – Niklas Gunnarsson, Haris Dreco, Anton Brorsson – Selatin Shaljani, Joakim Storm, Ahmed Tarabeih. 

Bänken: Gustaf Johansson (mv), Johan "JC" Carlsson, Pontus Kägu Bragsjö, Aziz Abdul Majed och Linus Hillström.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt