Målkalas i seriefinalen - nu leder Vimmerby serien

Vimmerby IF firar ett av målen i segermatchen mot Smedby. Foto: Linus Johansson

Seriefinalen i division två, mellan Vimmerby IF och Smedby, blev ett riktigt målkalas. VIF gjorde en strålande första halvlek och ledde med 3-0 i paus. Till slut blev det seger med 5-3 och nu leder Vimmerby serien.

Vimmerby gjorde en strålande första halvlek och gick fram till en 3-0-ledning efter mål av Anna Karlsson, Maria Anspach och Matilda Strömdahl. VIF var klart bättre än Smedby och radade upp chanser till ytterligare mål. Smedby var egentligen bara riktigt nära vid ett tillfälle, men då tog bollen i ribban.

Om det var kontrollerat från hemmalagets sida i den första halvleken så blev den andra något helt annat. Redan tolv minuter in i halvleken hade bortalaget reducerat två gånger om. Anna Karlsson blev sedan frispelad och fixade viktiga 4-2 i matchminut 64.

Men inte ens då var det klart. I den 76:e minuten reducerade Smedby till 4-3 och skapade rejäl nerv för en stund. Efter att Emilia Rosenqvist fixat 5-3 i den 81:a minuten kändes det dock säkert.

Vimmerby tog därmed tre poäng i seriefinalen och toppar nu division två, med samma poäng som Smedby och Tranås/Torpa.