Annons:

I kväll tog Storebro IF ställning för allas lika värde

Storebro IF delade ut regnbågsfärgade kaptensbindlar till sina seriespelande lag i kväll.

I kväll tog Storebro IF ställning för allas lika värde

I samband med kvällens hemmamatch mot Bäckseda delade Storebro IF ut regnbågsfärgade kaptensbindlar till alla sina lag i seriespel.
- På det här sättet vill vi visa att Storebro IF är en förening som står för alla människors lika värde, säger SIF-ordföranden Eva Kindstrand-Drie.

Annons:

På bilden ser ni Sami Eshetu Biriam (P10), Linus Hemmingsson (P12), Liam Smith (P13), Matila Hemmingsson (F02) och Erik Pettersson (A-lag). I samband med kvällens division fem-match mellan Storebro och Bäckseda fick de ta emot varsin regnbågsfärgad kaptensbindel.

I samband med utdelandet läste klubbens ordförande Eva Kindstrand-Drie upp följande text:

”Det är med stolthet jag delar ut dessa regnbågsfärgade kaptensbindlar till alla våra lag i seriespel. Regnbågen står för mångfald och stolthet hos personer med olika sexuella läggningar. Men även för respekt för medmänniskor och tolerans. I Storebro IF värnar vi om mångfald och tycker att olika är ovärderligt. Att respektera varandra oavsett kön, nationalitet, religion, sexuell läggning och psykisk och fysisk förmåga. Att det här är självklart för oss tydliggör vi med dessa kaptensbindlar. För alla människors lika, unika och okränkbara värde”.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt