Annons:

VIF-tränaren efter en seger på nio matcher: ”Känner ingen oro”

Vimmerby och Rickard Thuresson är på jakt efter årets andra seger. Foto: Linus Johansson

VIF-tränaren efter en seger på nio matcher: ”Känner ingen oro”

Trots svaga sju poäng på de nio första matcherna säger sig Vimmerby IF:s tränare Johan Carlsson inte känna någon oro.
- Jag har så mycket mer tillit till den här gruppen än vad jag hade vid samma tidpunkt förra året, säger Johan Carlsson inför dagens bottenmöte hemma mot Asarum.

Annons:

Efter att Vimmerby tappat flera viktiga kuggar inför den här säsongen var det många som trodde att laget skulle få det svårt i division två. Så här långt har VIF inte lyckats motbevisa belackarna.

För även om Vimmerby har gjort ett helt gäng godkända insatser så har poängutdelningen varit svag. Sju poäng på nio matcher är förstås inte godkänt. VIF kommer dessutom från en svag insats borta mot Räppe, där det blev förlust med 3-0.

− När vi åkte hem från den matchen var jag inte nöjd. Vi gjorde inte oss själv rättvisa och plockade inte fram den vilja som krävs för att vinna. Den biten måste finnas med hela tiden, säger Johan Carlsson.

”Helt ärlig”

Den matchen och starten på säsongen har, förstås, diskuterats i gruppen.

− Vi har pratat ihop oss på ett vettigt sätt. Spelarna har fått säga sitt och ledarna har fått säga sitt. Vi är ganska överens och det känns bra. Vi har en väldigt bra grupp där det finns sunda tankar. Sen ska det omvandlas till match också.

När nio matcher hade spelats förra säsongen stod VIF på 13 poäng och klarade till slut nytt kontrakt med knapp marginal. Efter lika många matcher i år är poängskörden klart svagare, nämligen sju stycken. Trots det säger Johan Carlsson:

− Jag känner ingen oro över tabellen eller antalet poäng. Och då är jag helt ärlig. Jag har så mycket mer tillit till den här gruppen än vad jag hade vid samma tidpunkt förra året. Det är inte massa smågnabb på samma sätt längre. Förra året var det väl extrema personligheter som gjorde att vi blev lite splittrade. Det är ju så att ska man vända en trend så måste man göra det tillsammans.

Jämn trupp

Till dagens match mot Asarum, som har plockat en poäng mindre än Vimmerby så här långt, saknar VIF ett koppel spelare. Jonatan Fält-Öhr (långtidsskadad), Ted Åström Åberg (bortrest), Oskar Eriksson (skadad), Oskar Stejdahl (avstängd), Markus Ahl (sjuk), Jaafar Mohammed (skadad) och Jacob Johansson (skadad) är inte tillgängliga för spel.

Hur ser du på det?

− Vi har en väldigt jämn trupp. Jag ser fram emot att spela matchen med det lag vi har tagit ut. Bland annat ska det bli roligt att se Adam (Kisitu) starta för första gången i division två, säger Johan Carlsson.

Lundin från start

Matchen är förstås av stor vikt för Vimmerby.

− Det är klart att vi vill vinna, men det hade vi velat även om vi hade stått på 24 poäng istället för sju. Jag tror att vi kommer att få se mer ansvarsfulla spelare i den här matchen jämfört med senast.

I veckan lånade Vimmerby in Johan Lundin från Västerviks FF för resten av vårsäsongen. Lundin, som har ett tiotal säsonger bakom sig i VIF men som trappade ned efter förra säsongen, går in från start.

Ska man se det som en krisåtgärd?

− Tittar man på backsidan, med de spelarna som saknas nu, så är det lite halvkris. Så på det sättet är det en krisåtgärd. Men vi har inte tagit in honom på grund av tabelläget utan beroende på att vi har väldigt få backar just nu.

Vad kan han betyda?

− Det är bara att titta på träningen i onsdags där han var med och tuggade. Efter så många år i klubben är ”Holma” en del av Vimmerby. Med honom på plats kändes det som att allt var som det ska vara. Jag tror att han kan komma in och väcka lite spelare och fotbollsmässigt tror jag att han kommer ge oss en annan dimension i boxspelet, både offensivt och defensivt, säger Johan Carlsson.

Fakta

Vimmerbys startelva mot Asarum: Nic Rydholm – Sebasthian Svensson, André Nunes, Johan Lundin, Karl-Viktor Söderqvist – Allan Zizinga – Gustavo Borges, Ludvig Lundqvist, Abdulrhman Kharma, Adam Kisitu – Rickard Thuresson. 

Bänk: Gustaf Johansson (mv), Niklas Gunnarsson, Marcus Oskarsson Johansson, Oskar Bergman, Mojeb Abdul Majed och Isak Granström.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt