Annons:

VIF i seriefinal i morgon - flera spelare saknas

Emilia Rosenqvist missar Vimmerbys seriefinal mot Tinnis. Foto: Linus Johansson

VIF i seriefinal i morgon - flera spelare saknas

Konsert, kalas och student ställer till det för Vimmerby IF i helgen. Tre startspelare och en bänkspelare saknas av dessa anledningar när VIF tar emot Tinnis i en seriefinal i division två.
– Vi får ändra om lite, men jag tror inte att det behöver vara någon nackdel, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Både Vimmerby och Tinnis har vunnit nio av sina tio matcher i division två. VIF toppar serien med en överlägsen målskillnad (52-8 mot Smedbys 32-9). I morgon, lördag, möts lagen i en seriefinal på Skobes Arena i Vimmerby.

– Jag känner mig förhoppningsfull. Det är ju sådana här matcher man vill vara med om så det ska bli väldigt roligt, tycker Daniel Ohlsson.

Mer kliniska

VIF:s målskillnad imponerar förstås rejält.

– Vi är ju inne i ett väldigt imponerande målstim. Vi gjorde 50 mål på 16 seriematcher förra säsongen, nu har vi gjort 52 på tio matcher. Jag tror att det beror på att vi har haft bra kontinuitet i laget. Sen har vi blivit mycket mer kliniska i våra avslut. Och åtta insläppta mål är jävligt bra. Det tar alltid tid att lära sig en ny spelidé och vi ligger mycket bättre i våra försvarspositioner nu.

Tror på de som kommer in

En imponerande kontinuitet så här långt har gjort att Vimmerby tvingats till väldigt få förändringar i startelvan. Till matchen mot Tinnis blir det dock tre förändringar. Matilda Strömdahl och Malin Söderlund är på konsert och för Emilia Rosenqvist hägrar studenten. Alice Fröjd missar matchen på grund av ett kalas.

– Det är klart att jag vill ha en så snarlik startelva som möjligt och nu får vi ändra om på tre positioner. Men jag tror inte att det behöver vara någon nackdel. Alla får gå in och ta sitt ansvar och jag tror på de som kommer in i laget, säger Daniel Ohlsson.

”Bra kollektiv”

Tinnis är förstås ett mycket starkt motstånd.

– Jag vet att det är ett bra kollektiv, de jobbar hårt för varandra. Det är ett rät komplett lag. Men det spelar ingen roll, vi kommer fortsätta att ha fokus på det vi ska göra.

Fakta

Vimmerbys lag i seriefinalen:

Målvakt: Kristina Rödin.

Backlinje: Moa Thorstensson, Hilda Ingvarsson, Nathalie Milton, Alice Juneskog.

Mittfält: Maria Anspach, Emilia Nilsson, Hanna Ericsson, Greta Koponen.

Anfall: Anna Karlsson, Nathalie Johansson.

Bänk: Andrea Lundgren, Amanda Lundberg och Brendah Henrysson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt