Annons:

Så ska VIF besegra topplaget - och så är läget i laget

Sjukdom kan stoppa Oskar Stejdahl från spel i Vimmerbys bortamatch i dag. Foto: Linus Johansson

Så ska VIF besegra topplaget - och så är läget i laget

Seriefavoriten Prespa Birlik på bortaplan. Det är vad som väntar Vimmerby IF:s herrlag i dag.
– Jag tycker att vi möter dem i helt rätt läge, säger VIF-tränaren Johan Carlsson.

Annons:

Prespa Birlik åkte ur division ett med knapp marginal förra säsongen. Inför den här säsongen lyftes laget fram som en av de stora favoriterna till att vinna division två östra Götaland. Laget är också med i toppen efter tio omgångar, men har förlorat tre av sina tio matcher och ligger fyra i tabellen.

– Det är ett lag som rustar för division ett och som har bra spelare rakt över. Men jag tycker att vi möter dem i helt rätt läge. Det är klart att de ser vår poängskörd och kanske får känslan av att det blir en enkel match. Men förhoppningsvis ska de få jobba för det. Jag har stora förväntningar på matchen, säger Johan Carlsson. 

”Trygg i vårt spel”

Men trots allt verkar det alltså inte ha klaffat fullt ut för Prespa Birlik hittills.

– Individuellt har de väldigt skickliga spelare på varje position. Om jag fattat det rätt så är det själva lagbygget som inte riktigt har klaffat.

Vad blir viktigt för er?

– Att hålla ihop lagdelarna och att fortsätta tro på vårt spel.

Vimmerby är elva i tabellen och är bara två poäng före Nybro och IFK Hässleholm under nedflyttningsstrecket.

– Jag känner ingen oro och är trygg i vårt spel. Det som saknas är att vi ska göra mer mål, vi skapar ju mängder med chanser, säger Johan Carlsson.

Tuffa matcher

För VIF väntar tre på papperet tuffa matcher. Efter Prespa Birlik står Torns IF (hemma) och Hässleholms IF (borta) på schemat.

– Oftast gör vi bra insatser mot bra motstånd. Titta bara på Lund, de ledde serien när vi var där nere och det grämer mig fortfarande litegrann att vi inte tog tre poäng i den matchen. Man ska inte snegla så mycket på tabellen i den här serien.

Stejdahl är osäker

Vimmerby saknar Allan Zizinga (avstängd), Jonatan Fält-Öhr (skadad) och Ted Åström Åberg i dagens match.  Det finns dessutom ett frågetecken för Oskar Stejdahl, som var avstängd i senaste matchen.

– Han blev sjuk i torsdags och är ett osäkert kort, säger Johan Carlsson.

VIF får däremot tillbaka Oskar Eriksson och Markus Ahl efter skador.

Fakta

VIF:s preliminära startelva mot Prespa Birlik: Nic Rydholm - Sebasthian Svensson, André Nunes, Johan Lundin, Karl-Viktor Söderqvist - Oskar Eriksson - Gustavo Borges, Ludvig Lundqvist, Oskar Stejdahl, Abdulrhman Kharma - Rickard Thuresson.

Bänk: Gustaf Johansson, Marcus Oskarsson Johansson, Niklas Gunnarsson, Markus Ahl och Oskar Bergman.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt