Annons:

Milton hyllar lagkamraten: ”Hon är i grym form”

Nathalie Milton får en viktig roll när Vimmerby jagar tre nya poäng i dagens seriefinal. Foto: Linus Johansson

Milton hyllar lagkamraten: ”Hon är i grym form”

Vimmerby IF har varit makalöst bra under den första delen av säsongen. I dag väntar seriefinal hemma mot BK Tinnis. Båda lagen har vunnit nio av sina tio matcher.
– Vi har presterat bättre än jag trodde, men jag trodde också att serien skulle vara tuffare, säger VIF:s försvarsklippa Nathalie Milton.

Annons:

Nio segrar och bara en förlust, med uddamålet borta mot Linköping Kenty. Vimmerby IF har verkligen infriat förväntningarna i division två så här långt.

– Vi är inne i flytet nu och gör mål på våra chanser. Nu gäller det att hålla i det, säger Nathalie Milton.

”Det är sjukt”

I dagens seriefinal hemma mot Tinnis står VIF inför sin kanske svåraste uppgift hittills i år.

– Det kommer nog att bli en riktigt tuff match. Vi måste gå in 100 procent i varje situation. Samtidigt vet vi att vi är starka hemma.

Både Vimmerby och Tinnis står på 27 poäng inför dagens kamp, men VIF leder serien tack vare en överlägsen målskillnad.

Ni har gjort 52 mål på tio matcher. Vad säger du om det?

– Det är sjukt. Vi är ett lag, men det går inte att blunda för ”Natta” (Nathalie) Johansson just nu. Hon är i en sjuk form. Sen har vi gjort väldigt mycket mål på fasta situationer, det är imponerande. Men vi vet att vi är bra på fasta, många går in och smäller på.

”Fem av dem är skitmål”

En av spelarna som stämmer in på den beskrivningen är Nathalie Milton själv. Hittills har hon gjort tre mål.

– Men jag har väl missat typ 20 lägen så jag är riktigt missnöjd med just den biten. Jag borde ha gjort betydligt fler mål.

Åtta insläppta mål är inte så tokigt heller?

– Nej, och då är ändå fem av dem skitmål. Försvarsspelet över hela planen har varit mycket bättre än förra säsongen. Det är fler som tar ansvar, man känner inte att man blir lämnad ensam. Vi är helt enkelt mer ett lag i år. Sen har jag och ”Söder” (Malin Söderlund, mittbackskollega) spelat mycket tillsammans och känner en trygghet med varandra, säger Nathalie Milton.

Bildar mittlås med Ingvarsson

I matchen mot Tinnis saknar VIF tre ordinarie spelare, bland annat Malin Söderlund. Istället kommer Milton att få bilda mittlås med Hilda Ingvarsson.

Vi har haft samma startelva i många matcher och det har gett oss en trygghet. Vi spelar med bästa laget för dagen och tre hungriga spelare kommer att komma in och visa att de vill ha en startplats framöver. Jag tror att det gör att vi kan bli lite rivigare i den här matchen.

Och några problem att spela bredvid Hilda Ingvarsson lär det inte bli för Nathalie Milton.

– Hilda och jag spelade mycket tillsammans förra året. Jag har rutinen och ska kunna anpassa mig lite efter henne och kanske får tänka lite mer defensivt, säger Nathalie Milton.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt