Annons:

DSK har spikat sin tränarlösning efter degraderingen

David Henriksson, Björn Stridh och Michael Milton kommer träna Djursdala SK under 2023. Foto: Djursdala SK

DSK har spikat sin tränarlösning efter degraderingen

Djursdala SK trillade ur division 4 i höstas och får nu börja om i division 5. Tränarlösningen har nu spikats efter en del diskussioner. Det blir rutinerade Michael Milton, ungdomlige David Henriksson och debutanten Björn Stridh som leder division 5-klubben kommande säsong. 

Annons:

Djursdala SK kom under onsdagskvällen överens med trion Michael ”Mulla” Milton, David Henriksson och Björn Stridh om att leda laget kommande säsong. 

Både David och ”Mulla” ledde DSK under 2022 och från klubbens sida var man tidigt tydliga med att man ville fortsätta i någon form. 

"Vi var väldigt nöjda med deras samarbete trots den tuffa säsongen rent sportsligt och har hela tiden jobbat på att hitta en lösning som involverar de båda", säger Simon Henriksson, sportsligt ansvarig i DSK, i ett pressmeddelande. 

Så ser upplägget ut

Rutinerade Björn Stridh blir under kommande säsong en del av ledarstaben.

"Björn kom till oss inför den gångna säsongen efter många år i Gullringen, där han samlat på sig väldigt mycket erfarenhet genom åren. Vi är väldigt glada över att ha fått med Björn på den här lösningen och ser fram emot allt han kan bidra med", säger Simon Henriksson. 

Michael Milton kommer att vara uttalad matchcoach och David Henriksson och Björn Stridh kommer båda fungera som spelande tränare och hålla i träningarna.

"Jag vill spela lite mer igen, men brinner samtidigt för klubben och tycker det är roligt att vara en del i ledarstaben", säger David Henriksson. 

"Även om det gick resultatmässigt tungt, så hade vi ändå väldigt roligt. Så det ska bli kul att finnas med i Djursdala nästa år också", säger Michael Milton.

 "För mig handlar det om att ta nästa steg. Det här är mitt första tränaruppdrag och det ska bli spännande. Jag har försökt förmedla det jag kan på planen och nu ska jag försöka förmedla det utanför planen också", säger Björn Stridh. 

DSK titttar på förstärkningar

Klubben har för avsikt att förstärka truppen med minst en handfull spelare. 

"Vi har haft en del intressanta spelare på prov och hoppas att flera av dem kommer att bestämma sig för att spela hos oss nästa säsong. Ofta uppstår ett moment 22 mellan tränare och potentiella nyförvärv. Nu är tränarfrågan löst och vi kan lägga det bakom oss", säger Simon Henriksson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt