Annons:

Tränaren missar Gullringens match i kväll: ”Blir jobbigt”

Peter Hellenstierna, till vänster, missar Gullringens match i kväll. Laget kommer istället att ledas av Emil Eklund, till höger. Foto: Linus Johansson

Tränaren missar Gullringens match i kväll: ”Blir jobbigt”

I kväll, på självaste studentdagen, spelar Gullringens GoIF hemma mot Glömminge. Det gör att tränaren Peter Hellenstierna och spelaren Alexander Hellenstierna missar matchen.
– Det blir jobbigt, medger Peter Hellenstierna.

Annons:

Gullringen kommer från en uddamålsseger borta mot Fågelfors, en seger som gjorde att laget klättrade över nedflyttningsstrecket i division fyra. Kvällens motståndare, Glömminge, är med i den absoluta toppstriden.

– Första halvlek i Fågelfors var riktigt bra, sen var det inte alls bra i andra. Vi blandar och ger lite för mycket. Vi måste börja ta oss samman när vi leder matcherna och göra det enkelt för oss. Tabellmässigt ser det definitivt bättre ut för vår del efter den segern. Det är jämnt åt alla håll i tabellen, konstaterar Peter Hellenstierna.

Mathiasson skadad

Glömminge har fem raka segrar inför matchen mot Gullringen.

– Lagen runt Kalmar säger att Glömminge ska vara det bästa laget. Men vi vet att vi kan slå alla lag i den här serien. Så även om de har fem raka segrar så är jag inte direkt orolig.

Studentfirande ställer till det lite för Gullringen i kväll. Alexander Hellenstierna saknas på grund av student, men har också problem med en fot och hade troligen inte kunnat spela oavsett. Hans pappa och Gullringens tränare Peter Hellenstierna missar också matchen på grund av studentfirande.

– Det är mycket att stå i och det blir inte bra om jag kommer in mitt i allt i kväll. Kommer jag ifrån ser jag matchen från läktaren istället.

Hur känns det för egen del?

– Det blir jobbigt. Jag har sagt till killarna att det bara är tre poäng som gäller.

Adrian Mathiasson missar också matchen med en skadad fot. Däremot är Johan Hermansson Liström tillbaka efter avstängning.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt