Annons:

VIF på nedflyttningsplats efter ny förlust:

Johan "JC" Carlsson var inte nöjd med hemmamatchen mot Torns IF. Foto: Simon Henriksson

VIF på nedflyttningsplats efter ny förlust: "Bryr jag mig inte om"

Det här är inte Vimmerby IF:s vårsäsong. Mot serieledande Torns IF kom en ny förlust – på hemmaplan blev det stryk med 3-1.
Nu är Vimmerby IF på nedflyttningsplats.
– Det bryr jag mig inte om, säger VIF-tränaren Johan "JC" Carlsson.

Annons:

Redan efter två minuter tog skåningarna ledningen. På en fast situation kunde Torn göra 1-0. 

En mardrömsstart för VIF – som dock reste sig omgående. Oskar Stejdahl dunkade in kvitteringen med en fin frispark. Glädjen blev kortvarig, då Torn återtog ledningen i den elfte minuten. 

– Första målet är återigen en fast situation där vi lämnar över ansvaret. Man ser på dem att de har vunnit fem raka matcher och man hör det också. Jämför man med det svarta laget är det skillnad, säger VIF:s tränare Johan "JC" Carlsson. 

Flera gånger lyckades Torn hitta in bakom VIF:s backlinje med precisa långpassningar. Hemmatränaren var inte nöjd med lagets presspel. 

– Vårt presspel är inte bra. Allt faller på det, vi är inte synkade alls. 

Under strecket

Vimmerby höjde sig efter en halvtimme och Oskar Stejdahl fick en chans att utjämna före paus, men bortakeepern gjorde en enastående räddning. 

– Sista kvarten av första och fram tills att de får straffen i andra är bra. Då har vi en helt annan trygghet i det. Annars förlorar vi mot ett lag som har flyt och vi har inte flyt just nu. 

Torn kunde punktera matchen på en straff med drygt 30 minuter kvar. Med tio kvar blev Gustavo Borges utvisad efter protest. 

Eftersom att VIF föll och Asarum vann mot IFK Malmö är Vimmerby under strecket.

– Det bryr jag mig inte om. 

Inte alls?

– Nej, jag har ingen anledning att bry mig om vart vi ligger. Det kommer nya träningar, nya matcher, det spelar ingen som helst roll om vi är över eller under strecket. 

Ni hade ett långt snack, var det något speciellt eller bara vanligt?

– Inga konstigheter, det var ett bra snack och rent allmänt. Spelarna är frustrerade precis som jag. Det är killarna som spelar och de upplever det på ett sätt, men vi har nog ungefär samma känsla och vi är ganska överens. 

Kanske blir mer rakare spel

"JC" vill att Vimmerby ska spela rakare framöver. 

– Tittar vi på Prespa, som är ett division ett-lag, och Torn så är deras vassaste anfallsspel när deras vänsterback lyfter bollen till sin högerytter över vår vänsterback. Vi vill spela lite för naivt, vi vill hota mer i djupled, spela ett rakare spel. Vi kanske behöver ändra lite, "Thure" blir lite för ensam och får för lite understöd. Våra yttrar blir lite för stillastående. 

Johan Carlsson ville inte lyfta fram någon.

– Nej, jag vet inte. Det är svårt. Vissa blixtrar till ibland, faller ifrån ibland. Vi måste bli jämnare individuellt, svårt att finna ljusglimtar just nu.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt