Annons:

VIF-tränaren: ”Blir inte ens förbannad, bara tom”

Abdulrhman Kharma gjorde Vimmerbys mål. Foto: Linus Johansson

VIF-tränaren: ”Blir inte ens förbannad, bara tom”

Vimmerby IF var på väg mot tre blytunga poäng i bortamatchen mot Hässleholms IF. Då släppte laget in 1-1 i den 92:a minuten och 2-1 minuten senare.
– Jag blir inte ens förbannad, bara tom. Som det är nu förstår jag inte hur vi ska göra för att ta våra poäng, säger VIF-tränaren Per Bäckman.

Annons:

Vimmerby gjorde en bra första halvlek och tog ledningen i den 45:e minuten genom Abdulrhman Kharma.

– Vi gjorde en bra första halvlek, där jag tycker att vi var bättre än dem. Målet som vi gjorde var dessutom riktigt snyggt, säger Per Bäckman. 

”En fantommatch”

Men Vimmerby IF anno 2017 är inte ett lag som är vant vid att vinna fotbollsmatcher. Det märktes i den andra halvleken, där hemmalaget tog över allt mer.

– I halvtid pratade vi om att våga gå ut och vinna. Men istället blev vi omedvetet lite baktunga. Ju längre halvleken gick desto djupare sjönk vi ner. Det har väl att göra med hur det har sett ut under året. De fick stå och mata in bollar, men vi lyckades ändå hålla vår ledning länge.

När Hässleholm tryckte fram rejält sista kvarten hade VIF några bra kontringslägen. Men de absolut vassaste lägena i den andra halvleken hade hemmalaget.

– Nic (Rydholm) gjorde en fantommatch i vårt mål och räddade bland annat en straff och gjorde ytterligare ett par riktigt kvalificerade räddningar.

”Inte riktigt vakna”

Trots allt var VIF på mycket god väg mot sin andra seger för året. Istället kammade laget noll. Först kvitterade Hässleholm till 1-1 i den 92:a minuten. Sedan kom också 2-1 minuten senare.

– Första målet var ett efterspel efter en hörna. Bollen kom tillbaka, en av deras spelare skarvade till en spelare som slog in bollen. Det är svårt att försvara sig mot. Vid det andra målet var vi inte riktigt vakna. Vi kom inte upp i press och de fick slå en alldeles för bra boll.

Hur kände du då?

– Jag kände mig tom och det gör jag fortfarande. Det är den känslan man får nu. Jag blir inte ens förbannad, bara tom. Som det är nu förstår jag inte vad vi ska göra för att ta våra poäng, säger Per Bäckman.

Bergman startade

VIF-tränaren var ändå nöjd med lagets insats.

– Jag måste säga att i dag gjorde killarna allt de kunde. Det var en jättebra laginsats, de jobbade verkligen för varandra. Prestationen finns det inget att anmärka på.

Bäckman delade ut beröm till Nic Rydholm och Oskar Bergman, som fick hoppa in från start som ytterback.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt