Annons:

VIF avslutar våren utan huvudtränaren: ”Han har inte fått sparken”

Johan Carlsson kommer inte att finnas med runt Vimmerby IF i slutskedet av vårsäsongen. Foto: Linus Johansson

VIF avslutar våren utan huvudtränaren: ”Han har inte fått sparken”

Vimmerby IF:s huvudtränare Johan Carlsson har inte varit med laget under varken träningar eller match den här veckan. Och han kommer inte att vara det under resten av vårsäsongen heller.
– Vi har brutit litegrann, i samförstånd. Nu kör vi så här vårsäsongen ut och sen tar vi nya beslut, säger Bertil Karlsson i VIF:s herrkommitté.

Annons:

Vimmerby IF har en mycket tung vårsäsong bakom sig och har bara spelat in åtta poäng på sina 13 första matcher. Det gör att laget just nu ligger på en av två nedflyttningsplatser i division två.

Sedan förlusten mot Torns IF för en dryg vecka sedan har huvudtränaren Johan Carlsson inte varit inblandad i varken träningar eller den match som spelades mot Hässleholms IF i torsdags.

– Vi har brutit litegrann, i samförstånd. Det är ingen dramatik alls. Johan behövde ett break i det här läget. Nu kör vi så här vårsäsongen ut och sedan tar vi nya beslut, säger Bertil Karlsson.

”Det är inte lyckligt”

Det som återstår av vårsäsongen är en seriematch mot Österlen och en match i Hyundai Cup mot Tranås. Laget tränas för stunden av David Lindgren och Per Bäckman, som båda tillhör den ordinarie ledarstaben.

När togs beslutet att Johan Carlsson inte skulle vara med de sista veckorna på vårsäsongen?

– Vi tog inget beslut. Det växte fram och var ett konsensus. Det handlar inte om att någon ska peka med hela handen.

Vad känner du själv kring det här?

– Det är inte lyckligt, men nu är vi där vi är. Det är inget fel på förtroendet för ”JC”, tvärtom skulle jag säga. Det har varit förvånansvärt bra stämning i truppen trots att resultaten gått som de gjort. Vi är inte så dåliga som tabellplaceringen visar. 

Inget avskedande

Flera läsare har hört av sig och undrat om Johan Carlsson har fått sparken från Vimmerby IF.

Är det så?

– Nej, han har inte fått sparken. Det kan jag dementera. Det här är något som gjorts i absolut konsensus och det handlar inte om något avskedande.

Kommer Johan Carlsson att vara huvudtränare för Vimmerby IF när höstsäsongen startar?

– Vi tar nya beslut när vårsäsongen är slut. I övrigt har jag inga kommentarer. Och när vi väl bestämmer oss för något kommer det att vara i fullständig konsensus. Det är inte vår stil att bara skicka ut någon.

Större roll för Svensson Pöder?

Tommy Svensson Pöder ingår till viss del också i tränarstaben. Enligt uppgifter till vår tidning kan det mycket väl bli så att han kliver in och tar ett större ansvar framöver.

– Tommy har varit med på ett hörn hela tiden, dels som bollplank och sen har han hållit i någon träning då och då. Men hans roll i det här får vi också ta beslut om senare.

Att VIF är på jakt efter nyförvärv är ingen hemlighet.

– Vi tittar på det, men i övrigt har jag inga kommentarer.

Johan Carlsson meddelar att han inte har några kommentarer i nuläget.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt