Annons:

Stjärnan avstod matchen – missnöjd med sin position

VIF-spelaren Sebasthian Svensson deltog inte i Vimmerby IF:s senaste match efter att han varit missnöjd med sin position. Foto: Linus Johansson

Stjärnan avstod matchen – missnöjd med sin position

Vimmerby IF är i total sportslig kris. Nu har lagledningen ytterligare ett problem att hantera. Sebastian Svensson deltog inte i senaste matchen efter att han placerats på en position han inte uppskattar.
– Jag antar att jag är värvad som mittback, säger han.

Annons:

Sebasthian Svensson värvades tillbaka till Vimmerby IF i vintras och har varit en given startspelare i laget. I torsdags var han dock varken med i startelvan eller på bänken.

Dagens Vimmerby  kan i dag berätta att skälet till frånvaron var att Svensson och lagledningen inte var överens om hans position.

Efter att ha fått besked om att han skulle spela yttermittfältare tog Svensson själv upp frågan med David Lindgren.

– Jag tog kontakten med David. Jag sa inte ordagrant att jag inte skulle vara med om jag fick spela yttermittfältare, men jag frågade hur det var tänkt och då kom vi överens om att jag skulle vila den matchen. Det var ömsesidigt och det är en ny vecka nästa vecka, säger han. 

 "Får ta den diskussionen då"

Svensson anser att hans kropp inte klarar av att spela som yttermittfältare.

– Det är inget jag föredrar. Jag har en kropp som inte klarar den spelstilen längre. Det blir lite hackigt, men det är inte jag som tar ut laget. Jag tycker också att det finns fler i laget som är bättre än mig där. Jag antar att jag är tänkt som en central spelare i laget.

Kommer du vara med i nästa match om du får spela yttermittfältare?

– Förhoppningsvis kommer inte den situationen, men det måste handla om vad som är det bästa för laget. Jag anser inte att man får ut det mesta av mig på den positionen, och blir det så får vi ta den diskussionen då. Jag antar att jag är värvad som mittback och det är där man får ut mest av mig. Jag har spelat på sex positioner de senaste matcherna och det behövs en kontinuitet.

Hur ser du på lagets läge?

– Det går inte komma ifrån att det är ganska tufft, men jag tycker inte att vi är sämre än ex antal lag i serien som borde ligga bakom oss när säsongen är slut.

Kommer du fullfölja säsongen i Vimmerby IF?

– Till att börja med har jag kontrakt året ut. Jag har varit med och skapat den här situationen och vill avsluta det. Regionen behöver ett lag i division två.

"Stämmer inte"

Bertil Karlsson i VIF:s herrkommitté är införstådd med turerna kring att Sebasthian Svensson inte spelade matchen i torsdags.

– Det stämmer inte att han bara struntade i det. I samförstånd med tränarparet avstod han matchen, det var helt i konsensus. "Basse" har blivit lite "misshandlad" med många olika positioner. Då tyckte alla att det var bättre att göra så den här matchen, säger Bertil Karlsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt