I kväll var FBSK ett vinnande lag igen: ”Jätteskönt”

Frödinge/Brantestad tog tre poäng i kväll och Louise Andersson gjorde två av lagets fem mål. Foto: Julia Fridell

Fem raka matcher utan seger fick vara nog för Frödinge/Brantestad. I kväll vann FBSK hemma mot IFK Kalmar B med 5-3.
– Jätteskönt att få vinna igen, tyckte tränaren Tomas Nilsson.

Efter en superstart på serien har Frödinge/Brantestad haft det riktigt tufft i division tre. Men efter fem raka matcher utan seger blev det i kväll tre poäng hemma mot IFK Kalmar B.

– Vi har spelat bra i många matcher men inte fått med oss poäng. Nu var det jätteskönt att få vinna igen, tycker Tomas Nilsson.

Mål från halva planen

FBSK startade matchen riktigt bra och radade upp målchanser.

– Vi borde ha gjort fyra mål under de första 25 minuterna. Där spelade vi väldigt bra, säger Tomas Nilsson.

Istället var det 0-0 så långt in i matchen. Jeanette Lind gjorde sedan 1-0 från i stort sett halva planen, men inte så långt senare kvitterade IFK Kalmar.

– Det kändes väldigt besviket när de gjorde 1-1, det var inte ens en målchans.

Hemmalaget lyckades dock återta ledningen innan paus.

Två tvåmålsskyttar

I den andra halvleken gick FBSK fram till 4-1. Där borde matchen förstås ha varit stängd. Men bortalaget gjorde både 4-2 och 4-3 och skapade med det ny nerv. Frödinge/Brantestad lyckades dock få in 5-3-bollen ganska snabbt efter 4-3-målet.

– Utan tvekan en fullt rättvist seger, säger Tomas Nilsson.

Hemmalagets mål gjordes av Louise Andersson (två), Evelina Törngren (två) och Jeanette Lind.

Många var bra i Frödinge/Brantestad, men Louise Andersson, Evelina Törngren och Matilda Brogie fick en extra guldstjärna.