Annons:

Tuna-tränarens varning: ”Ska hålla ett extra öga på honom”

Jesper Lätt riskerar att missa matchen mot Västervik. Foto: Linus Johansson

Tuna-tränarens varning: ”Ska hålla ett extra öga på honom”

Västerviks FF hemma på Tunhamra. Det är vad som väntar för IFK Tuna i kväll.
– Vi har full respekt för Västervik, men inte på det sättet att vi är rädda för dem, säger Tuna-tränaren Stefan Larsson.

Annons:

IFK Tuna är inne i en tung period. De tre senaste matcherna har bara gett en poäng. Lägg till att laget har släppt in 16 mål på de matcherna. Senast, borta mot Smedby, blev det förlust med 6-0. Då saknade Tuna i och för sig en handfull spelare som är tillbaka till matchen mot Västervik i kväll.

– Ingen skugga ska falla över dem som spelade mot Smedby, men det känns alltid bra att ha så många spelare som möjligt att välja mellan. Förutom att Felix Nilsson saknas på grund av en sträckning så har vi egentligen alla spelare tillgängliga, säger Stefan Larsson.

”Många klasspelare”

Det finns dock ett frågetecken för Jesper Lätt, som inte tränade i måndags på grund av sjukdom. Dessutom är det osäkert hur lång tid Magnus Petterssons hälsenor håller för spel.

För motståndet svarar Västerviks FF, som var en av förhandsfavoriterna till seriesegern i våras. VFF har dock haft det tufft att infria de högt ställda förväntningarna. Om Tuna vinner i kväll går laget upp på samma poäng som Västervik.

– Västervik är ett gediget lag med många klasspelare. Vi har full respekt för dem, men inte på det sättet att vi är rädda. Jag är övertygad om att vi kommer att ge dem en ordentlig kamp, säger Stefan Larsson.

Förbättra försvarsspelet

Tuna-tränaren varnar inte minst för anfallaren Hjalmar Grahn.

– Det var den spelaren jag var mest imponerad av när vi mötte dem i premiären. En tung forward som är bra med bollen och en duktig avslutare. Honom får vi ha ett extra öga på.

Stefan Larsson vill också se förbättringar i Tunas spel och sätt att uppträda.

– Vi är ett erkänt starkt kontringslag och den biten måste vi försöka få igång på ett bättre sätt. Sen måste vi hjälpas åt bättre i försvarsspelet, där har vi varit bristfälliga den senaste tiden.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt