Annons:

Trion skriver ett nytt kapitel i livet: ”Känner sig gammal nu”

Tage Falk, Jakob Kus och Albin Gustafsson kommer alla att flytta till Åtvidaberg för studier vid fotbollsgymnasiet. Foto: Linus Johansson

Trion skriver ett nytt kapitel i livet: ”Känner sig gammal nu”

Albin Gustafsson, Tage Falk och Jakob Kus lämnar snart tryggheten i Vimmerby. Efter sommarlovet väntar en ny utmaning. Då flyttar alla tre till Åtvidaberg för studier på fotbollsgymnasiet.
– Mitt mål var att komma in i Åtvidaberg. Det känns kul att det snart är dags, säger Albin Gustafsson.

Annons:

Vimmerbykillarna Albin Gustafsson och Jakob Kus samt Tage Falk från Frödinge flyttar alla till Åtvidaberg om en dryg månad. Där väntar studier på fotbollsgymnasiet och spel i klassiska Åtvidabergs FF. Gustafsson har kommit in på den nationella utbildningen (NIU) medan Falk och Kus har kommit in på en så kallad lokal idrottsutbildning (LIU).

– Totalt 14 stycken har kommit in på NIU och elva på LIU, berättar Albin Gustafsson.

Vad är skillnaden på utbildningarna?

– De som går på NIU har lite förut in i U17-laget, men det kan också ändras efterhand. Vi kommer dessutom att ha en del styrkepass på skoltid.

”Inga problem”

Alla tre flyttar till Åtvidaberg i mitten av augusti. Albin Gustafsson och Tage Falk flyttar in på elevboendet medan Jakob Kus kommer att bo hos bekanta i Åtvidaberg.

– Det känns gött att flytta. Man känner sig gammal nu, skämtar Jakob Kus.

– Jag tror inte att det blir några problem att flytta. Man kan åka hem en del på helgerna också, säger Tage Falk.

Spelar seniorfotboll

Tage Falk är den av de tre som har mest rutin från seniorspel. Vid 16 års ålder är han redan en viktig spelare för Frödinge/Brantestad i division sex. Albin Gustafsson har tränat en hel del med Vimmerby IF:s A-lag och även Jakob Kus har testat på det vid några tillfällen.

Hur skulle ni beskriva er själva som spelare?

– Jag är målvakt och gillar att snacka mycket och sen är jag väl rätt bra med fötterna, säger Albin Gustafsson.

– Jag tycker att jag har ganska bra teknik och spelförståelse och även en bra vänsterfot, säger Jakob Kus, som trivs bäst på innermittfältet.

– Spelförståelsen är det jag är bäst på och sen är jag ganska snabb också. När det kommer till position på planen så är jag ganska allround, säger Tage Falk. 

”Det är rätt kass”

Vad behöver ni främst utveckla?

– Vänsterfoten behöver bli vassare, framförallt när jag ska trycka i väg lite längre bollar. Sen gäller det förstås att utveckla allt och försöka bli så bra som möjligt när man har fått den här chansen, säger Albin Gustafsson.

– Då får jag säga högerfoten, den är inte alls bra. Sen måste jag få upp självförtroendet på matcher också, säger Jakob Kus.

– Närkampsspelet och blicken. Och sen självförtroendet också, det är rätt kass, säger Tage Falk. 

Siktar mot ”Gnaget”

När det gäller framtida mål har de lite olika tankar.

– Jag tänker försöka bli så bra som möjligt och sedan får jag se hur långt det räcker. Jag kommer att ha små mål hela tiden som är lätta att nå upp till, säger Albin Gustafsson.

– Det är samma här. Jag vill inte tänka för stort, då blir jag bara besviken om jag inte lyckas, säger Jakob Kus.

– Att spela i ”Gnaget” (AIK) är ju drömmen. Det är mitt mål, säger Tage Falk.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt