Annons:

Derby avslutar våren för IFK Tuna:

Viktige Felix Nilsson är tillbaka i IFK Tunas trupp till matchen mot HFK.

Derby avslutar våren för IFK Tuna: "Jäkligt inspirerande"

IFK Tuna kommer från en stark upphämtning mot Västerviks FF. 0-2 blev 2-2 sista kvarten. Nu jagar Tuna tre poäng i det heta derbyt mot Hultsfreds FK.
– Det vore jätteroligt att åka till Knektavallen och ta tre poäng, säger Tunas tränare Stefan Larsson.

Annons:

IFK Tuna avslutar vårsäsongen med en höstmatch. 

Hultsfreds FK väntar i ett hett derby på Knektavallen i afton. 

– Det känns jäkligt inspirerande. Det är självklart jätteviktigt, serien är så jämn i år att varje match har betydelse när man tittar i tabellen. Det vore förstås jätteroligt att ta en trea och det vore jätteroligt att vinna ett derby på Knektavallen, även om det inte är mer roligt att slå HFK än något annat lag egentligen, säger Stefan Larsson, tränare i IFK Tuna. 

Senast kom Tuna tillbaka oerhört starkt mot VFF och hämtade upp 0-2 till 2-2, trots att Västervik såg ut att ha full kontroll på händelserna. 

– Det är något vi tar med oss och det är en av styrkorna vi kan plocka fram, att vi håller ut i 90 minuter, vi lägger oss inte trots ett 0-2-underläge. Jag tror att vi hade vunnuit om vi hade fem minuter till, men vi tog en poäng och det var jätteviktigt. 

Vad kan det betyda att ni gjorde det så sent som i torsdags?

– Det är viktigt, det visar att vi har moralen i laget. Det är aldrig kört för oss, även om vi hamnar i en prekär situation. 

"Håller vi inom laget"

Hur Tuna planerar att spela mot HFK ville Stefan Larsson inte avslöja. 

– Det håller vi inom laget, det vore synd att tala om det så att de kan få någon hjälp av det. Men vi ska självklart ta fajten i 90 minuter. 

Vad behöver ni se upp med i HFK?

– I matchen i våras var "Ibbe" (Abrahim Jabateh) väldigt duktig. Han är vass och Ingemarsson (Filip) vet man har ju kvaliteteter. De har inget dåligt lag, de har skrällt några gånger och de slog VFF. Vi räknar inte alls bort dem. 

Stefan Larsson räknar med en fysisk match. 

– De spelar fysiskt tufft, men jag är ine orolig för det. Det blir ofta det i ett derby, men det är viktigt att vi är med från början. 

Trio kan missa derbyt

IFK Tuna saknar Filip Gustavsson som är avstängd. Även Daniel Öhlund missar matchen, då han är bortrest. Simon Pettersson är ett osäkert kort inför drabbningen. 

I gengäld får Tuna tillbaka försvarsklippan Felix Nilsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt